Prognoza meteo. Soare cu dinţi în weekend. Norii se mai risipesc, iar temperaturile cresc uşor

Cerul va fi variabil, cu înnorări și averse pe arii restrânse în vestul, sud-vestul și centrul țării și izolat în rest. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 3 și 13 grade, cu valori mai scăzute în depresiuni, spre 0 grade. Pe arii restrânse, se va semnala ceață.
Irina Dumitrescu
09 mai 2024, 15:22
Prognoza meteo. Soare cu dinţi în weekend. Norii se mai risipesc, iar temperaturile cresc uşor

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vremea va fi răcoroasă dimineața și noaptea, însă valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate față de ziua precedentă și în general apropiate de normalul climatologic al datei. Cerul va avea înnorări, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, pe arii restrânse în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și doar cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, pe parcursul zilei trecător cu intensificări în sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 22 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul valorii de 1 grad. Dimineața și noaptea, izolat, se va semnala ceață, anunţă ANM.

București

Vremea va fi relativ răcoroasă dimineața și noaptea, însă valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat în prima jumătate a intervalului, iar noaptea va deveni slab. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească până spre 6 grade.

România ar putea fi lovită de tornade. Climatologii avertizează: „Puneţi-vă centurile de siguranţă!”

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea va fi ușor instabilă, iar valorile termice, în creștere, se vor situa în jurul normelor perioadei. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va avea înnorări temporare în special în zonele montane și submontane unde pe alocuri va ploua mai ales sub formă de aversă și pe spații mici vor fi posibile descărcări electrice; în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade.

București

Valorile termice vor continua să crească ușor și vor fi normale pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Vremea va fi în general instabilă, iar în majoritatea zonelor se va răcori. Cerul va avea înnorări, temporar chiar accentuate și vor fi averse, însoțite pe alocuri de descărcări electrice pe arii extinse în centrul și în sudul țării, precum și în zonele montane; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantități de apă de peste 15…25 l/mp. În restul teritoriului, ploi slabe se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Spre dimineață, izolat se va semnala ceață.

București

Vremea se va răcori. Cerul va avea înnorări, iar din orele după-amiezii vor fi perioade cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade.

Prognoza meteo LUNI
În Țară

Vremea va fi ușor instabilă, iar valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul va deveni variabil în regiunile nordice, iar în restul țării va avea înnorări temporare. Vor fi averse pe alocuri în zona Carpaților Meridionali și în sud-vestul teritoriului; pe spații restrânse vor fi descărcări electrice și cantități de apă moderate. În celelalte zone, ploi slabe, trecătoare vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și izolat și trecător în Moldova și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali și 12…13 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Un nou Cod galben anunţat de ANM. Furtunile lovesc vestul României

București

Vremea va fi răcoroasă, mai ales noaptea. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI
În Țară

Valorile termice vor fi în creștere treptată, începând din vest, în cea mai mare parte a țării, însă primele dimineți vor fi răcoroase în majoritatea zonelor. Averse locale vor fi în prima zi îndeosebi la munte, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată și spre sfârșitul perioadei.

București

Valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară și treptată, însă diminețile vor fi răcoroase. Vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Fructul care i-a șocat pe toți românii. Oamenii n-au știut cum să-l mănânce. A fost nevoie de un ghid pentru a-l consuma
Capital.ro
Rămas bun, maestre! A murit marele actor. Și-a luat adio
Playtech.ro
Delia, ţinută transparentă prin care s-a văzut absolut tot! Aşa nu a mai fost văzută niciodată. A avut mare curaj!
DailyBusiness
Este anunțul zilei pentru milioanele de români care au credite în LEI!
Adevarul
Coșmarul prin care a trecut un culturist: a pierdut zeci de kilograme în 35 de zile. „Corpul meu a început să se mănânce singur”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Cătălin Bordea, bântuit de fosta soție. Ce le-a interzis prietenilor
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar că e jeg'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Ciclonul care a lovit Europa se apropie de România: Meteorologii ANM anunță ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină
Capital.ro
Românii sunt obligați să declare. Au termen doar 30 de zile. Statul a impus amenzi
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
"Te iubesc, îngerul meu". Mesajul cutremurător al mamei Ioanei Beatrice, tânăra ucisă de proprietarul magazinului în care muncea. Familia fetei se pregătește pentru procesul criminalului 
substantial.ro
Șoc în Cluj-Napoca: Turiste britanice surprinse de prețurile ridicate la cafea comparativ cu veniturile românilor
MediaFlux
A MURIT PREȘEDINTELE într-un ACCIDENT AVIATIC! Informația, confirmată OFICIAL
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'