Elena Negru, un exemplu de mamă eroină. Fiul ei a ajuns director la școala unde ea lucrează ca femeie de serviciu

Fiul unei femei din Suceava a ajuns director la școala în care mama sa lucrează ca femeie de serviciu, după ce ani de zile a făcut eforturi impresionante pentru a-l ajuta să termine facultatea.

29 iun. 2023, 22:05
Elena Negru, un exemplu de mamă eroină. Fiul ei a ajuns director la școala unde ea lucrează ca femeie de serviciu
A ajuns director în școala în care mama lui lucrează ca femeie de serviciu

Elena Negru, ajutată de soțul ei, a muncit din răsputeri o viață înteragă pentru a-și ține cei trei copii în școli, pentru a-i ajuta să se pună pe picioarele lor. Ani mai târziu, unul dintre fii săi avea să ajungă director la școala unde ea lucra ca femeie de serviciu.

Femeia a fost premiantă și susține că a avut rezultate foarte bune la învățătură. Singurul eu vis era acela de a deveni învățătoare. Planul ei s-a năruit atunci când s-a căsătorit și a renunțat la această idee. Însă, a reușit să le insulde vocația pedagogică celor trei copii ai săi.

Citește și: Ce salariu primește o femeie de serviciu în România. Câștigă mai mult decât un profesor

Acum, fiul ei cel mare este director la instituția de învățământ unde ea lucrează ca femeie de serviciu și este foarte mândră, pentru că l-a crescut, atât pe el, cât și pe frații lui, cu eforturi nebănuite.  Acum, Elena își dorește numai să iasă la pensie și să se bucure de liniște.

„Am făcut și eu liceul, am învățat, tot premiantă. M-am căsătorit, n-am mai urmat mai departe. Visul meu era să fiu învățătoare. De când erau băieții în facultate, de prin 2007, am intrat în serviciu. Băiatul cel mare este director, mai am o fată profesoară de engleză și o altă fată care este consilier de probațiune la Suceava. Banii nu prea erau, așa că ne-am angajat amândoi, eu și soțul. Sper ca în această toamnă să ies și eu la pensie”, a spus ea într-un interviu pentru intermedia.tv.

Ce spune fiul acesteia, ajuns acum director

Costică Negru, fiul cel mare al Elenei, este acum director la școala din Bilca, Suceava și își amintește de greutățile prin care mama lui a trecut pentru a-și susține copii financiar, chiar dacă situația familiei din acest punct de vedere nu era cea mai fericită. Bărbatul lucrează în învățământ de 22 de ani și este la conducerea unității de învățământ de 13 ani.

Citește și: Elena, o tânără regizoare adoptată în Italia, a aflat că e româncă și și-a transformat povestea de viață impresionantă într-un film. Momentul reuniunii cu familia a fost ecranizat

„În această școală am fost și eu elev, am ținut enorm la această școală pentru că aici am citit și am scris prima dată. Da, mama mea este femeie de serviciu și cu banii câștigați aici, puțini, m-a ținut în școli. Am făcut liceul, universitatea la Suceava, am făcut facultatea de Istorie și Geografie, ca specializare sunt profesor de istorie și geografie. Sunt director de 13 ani, iar în învățământ am, în total, 22 de ani. Nu numai mama lucrează în școală, și soția este alături de mine. Ea s-a implicat în foarte multe acțiuni, în special pe plan artistic”, a spus acesta, pentru sursa citată.