Elena Udrea a ajuns în fața judecătorilor din Bulgaria. Primele imagini din sala de judecată. Update – Decizia magistraților a fost amânată până sâmbătă

Elena Udrea a părăsit sala de judecată din Bulgaria după doar 20 de minute fiindcă judecătorii au decis să amâne decizia în cazul său până sâmbătă.

08 apr. 2022, 16:02

Update. Sâmbătă, la ora 14, se reia procesul Elenei Udrea, iar magistrații vor lua o decizie în privința extrădării.

Update. Procesul Elenei Udrea a fost amânat. Mâine va avea loc un nou termen. A fost greu să găsească un traducător acreditat care să traducă toate documentele din limba română, acesta a fost și motivul amânării.

Elena Udrea a ajuns în fața judecătorilor din Bulgaria. Au apărut primele imagini cu fostul ministru încătușat și dus în sala de judecată.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, condamnată la şase ani de închisoare pentru corupţie, a fost reţinută joi pentru 24 de ore de către poliţia bulgară în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române, a anunţat Ministerul de Interne de la Sofia.

Ulterior, procurorii obținuseră o prelungire a ordonanței de arestare pentru 72 de ore, dar cel mai probabil actele întocmite de autoritățile bulgare au fost finalizate mai rapid, înainte de termenul prevăzut în ordonanță.

Primele imagini cu Elena Udrea din sala de judecată din Bulgaria

Sunt mai multe ipoteze luate în calcul de judecători. Autoritățile bulgare pot să dea curs solicitării statului român de a o preda pe Elena Udrea în baza acestui mandat european. Judecătorii pot lua în calcul inclusiv varianta să solicite o motivare a instanței care a emis acest mandat de arestare în România. Potrivit surselor România Tv, fostul ministru nu și-a angajat un apărător în Bulgaria, ar beneficia de un avocat din oficiu.

România a depus toate actele, mandatul european de arestare și tot ce e necesar pentru a o preda. Autoritățile române așteaptă doar un semnal din partea autorităților bulgare.

Elena Udrea ar putea rămâne în Bulgaria o perioadă lungă de timp. De la câteva ore, câteva zile până la câteva luni, așa cum s-a întâmplat și în Costa Rica.

Elena Udrea, prinsă joi în Bulgaria după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare

Elena Udrea a fost oprită joi la Vama Kulata din sudul Bulgariei, punct de trecere a frontierei în Grecia.

Ministerul de Interne a trimis mai multe echipe de filaj în vămile din Bulgaria și în acest mod ar fi fost prinsă. Acum se fac demersuri pentru extrădarea Elenei Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

După ce polițiștii au plecat de la casa Elenei Udrea și iubitul acesteia, Adrian Alexandrov, a părăsit locuința.

Elena Udrea a fost imediat dată în urmărire internațională pentru că polițiștii nu au găsit-o la niciuna din adresele la care ar fi putut fi localizată. La cinci ore de la sentința primită în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost prinsă de autoritățile bulgare.

Poliția de Frontieră Giurgiu a confirmat ulterior că Udrea a ieșit din țară, dar că a făcut-o în mod legal, pentru că în dimineața zilei de joi nu fusese luată nicio măsură împotriva ei.

Elena Udrea a fost condamnată deinitiv, joi, la șase ani de închisoare în Gala Bute. A fost găsită vinovată pentru luare de mită și abuz în serviciu, după ce a primit un milion de euro de la oameni de afaceri pentru a le mijloci contracte cu statul.

Citește și Elena Udrea, în fața instanței din Bulgaria. Când ar putea fi predată autorităților române