Elena Udrea a depus contestație la decizia de extrădare în România

Elena Udrea se află în continuare în arestul poliției bulgare din Blagoevgrad. De Paște, aceasta a avut permisiunea de a vorbi o dată pe zi la telefon cu logodnicul și cu copilul ei, care se află în România.

27 apr. 2022, 07:06
Elena Udrea a depus contestație la decizia de extrădare în România

Elena Udrea a luat decizia la limită, în ultima zi în care putea face acest lucru, după ce instanța a hotărât să o trimită în România în urmă cu o săptămână. În urma deciziei luate de avocații bulgari care o reprezintă pe Udrea, Curtea de Apel de la Sofia va trebui să fixeze un termen de judecată în următoarele 5 zile, potrivit legislației din Bulgaria. Trebuie menționat că decizia judecătorilor va fi definitivă.

Elena Udrea nu mai poate invoca drept strategie de apărare condițiile improprii din arestul din România pentru că Administrația Națională a Penitenciarelor a trimis deja documente oficiale la primul termen prin care au precizat că Elena Udrea va sta în condiții bune.

„Ținând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilități, având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip.

Gigi Becali: „Elena Udrea plăteşte din cauza lui Băsescu. Eu îi dădeam femeii să facă o treime din cât face un bărbat puşcărie. Da’ dacă femeile vor să fie egale cu bărbaţii?”

Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Daca nu e satisfacuta de televizoru primit, poate primi, in baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește.

Telefon mobil nu va primi, pentru că introducerea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, fiin infracțiune, dar va beneficia de dreptul de a lua legatura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de deținere”, a declarat președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu.

Elena Udrea: Sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei şi a Deciziei CJUE

“Vă mulţumesc tuturor celor care aţi înţeles că sunt  arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei României şi a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulţumesc tuturor celor care mă susţineţi direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimaţi în mod public. Este nu doar cauza mea, ci şi cauza apărării Constituţiei. Implicarea voastră îmi da putere să trec peste acest greu moment şi îmi da speranţa că nedreptatea şi nelegalitatea la care sunt  supusă, vor lua sfârşit în curând”, este mesajul transmis de fostul ministru Elena Udrea şi postat pe Facebook de Adrian Alexandrov.

Elena Udrea încă speră să scape de închisoare. Avocatul spune că mai este o cale extraordinară de atac

Elena Udrea se află în continuare în arestul poliției bulgare din Blagoevgrad. De Paște, aceasta a avut permisiunea de a vorbi o dată pe zi la telefon cu logodnicul și cu copilul ei, care se află în România.

Elena Udrea a fost reţinută pe 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară atunci când încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata. Ea fusese dată în urmărire în urma condamnării definitive la șase ani de închisoare,  în dosarul „Gala Bute”

Plecarea Elenei Udrea a fost legală, întrucât nu i s-au impus restricţii de circulaţie în timp ce Curtea Supremă îşi pregătea hotărârea.