Elena Udrea încă speră să scape de închisoare. Avocatul spune că mai este o cale extraordinară de atac

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute" şi aşteaptă să fie extrădată din Bulgaria.

20 apr. 2022, 21:38
Elena Udrea încă speră să scape de închisoare. Avocatul spune că mai este o cale extraordinară de atac

Avocatul Elenei Udrea susţine că este un caz fara precedent in justitia din Romania şi anunţă că mai este o cale extraordinară de atac. „Acest caz particular al doamnei Udrea și al celor doi condamnați este fără precedent în justiția din România. Toți cei care s-au interesat în ultima perioadă au acordat atenție mai mult procedurilor care se desfășoara în Bulgaria, pentru că acolo se află doamna Udrea în prezent.

Eu zic că este foarte important să discutăm ce se întâmplă în România, că aici este locul unde trebuie să se producă reparațiile acestor anomalii din justiție. Pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție mai este o cale extraordinară de atac înregistrată tot la începutul anului 2019, când a fost pronunțată acea hotărâre nedreaptă dată de Înalta Curte în dosarul ”Gala Bute”.

Elena Udrea, primele declarații din închisoare: „Sunt arestată ilegal. Nedreptatea la care sunt supusă va lua sfârșit în curând”
Acest recurs în Casație are termen pe 16 mai anul acesta, dar, ținand cont de situația creată, această situație deosebită în care se află cei trei care execută o pedeapsă, în condițiile în care au fost condamnați de un complet nespecializat, așa cum a constatat Curtea Constituțională.

În apel au fost condamnați de un complet nelegal constituit. Este ușor să observăm că oamenii ăștia efectiv se află după gratii în urma unei condamnări nelegale, se află dupa gratii în mod ilegal. Eu am dispus o cerere la Înalta Curte de Casație și Justiție ieri, prin care am solicitat schimbarea termenului de 16 mai și mă aștept ca Înalta Curte să admită această cerere și să fixeze un termen de judecată cât mai repede posibil, pentru că și în această procedură este posibilă suspendarea executării acelei pedepse impuse de un complet în fond nespecializat”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu.

Amintim că Elena Udrea a transmis primul mesaj din Bulgaria după ce instanța de la Sofia a decis extrădarea sa. Fosta șefă de la turism susține că a fost arestată ilegal și le mulțumește oamenilor care se roagă pentru ea și fiica ei care a rămas, din nou, fără mamă. Pe de altă parte, Udrea va beneficia de condiții speciale în penitenciar. Are mari șanse să stea singură în celulă, va avea telefon și, la cerere, poate sa-si aleaga un televizor performant.

Citește și Elena Udrea va fi adusă în România. Judecătorii au decis extrădarea fostului ministru. Decizia nu este definitivă

La doar o zi după ce judecătorii din Bulgaria au decis ca Elena Udrea să execute pedeapsa într-un penitenciar din România, fostul ministru rupe tăcerea. Ea susține că este arestată ilegal. În plus, Udrea spune că și-a lăsat din nou fiica singură deși i-a promis că vor fi împreună de Paște.

În tot acest timp, apar detalii despre condițiile pe care le va avea Elena Udrea în închisoare. Va putea sta singură în celulă, va avea telefon și televizor. Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare în dosarul ”Gala Bute”.

Elena Udrea: Sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei şi a Deciziei CJUE. E nu doar cauza mea, ci şi cauza apărării Constituţiei /Mulţumesc celor care se roagă pentru mine şi fetiţa mea, care trece prin drama de a fi lăsată fără mama a doua oară

Fostul ministru Elena Udrea, arestată preventiv în Bulgaria, transmite miercuri, prin intermediul partenerului su de viaţă, un mesaj în care susţine că este „arestată ilegal”, ea afirmînd că măsura arestării sale încalcă Constituţia României. „Este nu doar cauza mea, ci şi cauza apărării Constituţiei”, susţine fostul ministru.

“Vă mulţumesc tuturor celor care aţi înţeles că sunt  arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei României şi a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulţumesc tuturor celor care mă susţineţi direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimaţi în mod public. Este nu doar cauza mea, ci şi cauza apărării Constituţiei. Implicarea voastră îmi da putere să trec peste acest greu moment şi îmi da speranţa că nedreptatea şi nelegalitatea la care sunt  supusă, vor lua sfârşit în curând”, este mesajul transmis de fostul ministru Elena Udrea şi postat pe Facebook de Adrian Alexandrov.
Udrea face referire şi la fiica sa în mesajul transmis miercuri. „Le mulţumesc tuturor celor care se roagă pentru mine şi fetiţa mea, un copil care trece prin drama de a fi lăsată fără mama pentru a două oară! Pe când avea doar 12 zile, m-au luat de lângă ea timp de 3 luni… când  avea cea mai mare nevoie de mine, şi care acum înţelege că mama ei nu mai este acasă, deşi i-am promis că vom fi de Paşte împreună! Vă  întorc  gândurile bune şi mă rog la rândul meu, ca nicio mamă să nu treacă prin momentele grele prin care trec în acest moment!”, mai transmite Udrea.  Mesajul a fost postat miercuri, după ce marţi Adrian Alexandrov a vizitat-o pe Elena Udrea în arest, în Bulgaria.