Elena Udrea, la CAB unde au avut loc audieri în dosarul Hidroelectrica

Elena Udrea a ajuns luni dimineaţă la Curtea de Apel Bucureşti unde au avut loc audieri ale unor martori în dosarul Hidroelectrica. În acest dosar, Elena Udrea este judecată pentru fapte de trafic de influență și spălare a banilor. La Curtea de Apel Bucureşti sunt aşteptaţi şi trei martori-cheie printre care şi Bogdan Buzăianu. 

27 sept. 2021, 12:03
Elena Udrea, la CAB unde au avut loc audieri în dosarul Hidroelectrica

Curtea de Apel București a reluat, luni, dezbaterile în dosarul Hidroelectrica în care fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, și omul de afaceri Dan Andronic, sunt judecați pentru fapte de trafic de influență și spălare a banilor, respectiv mărturie mincinoasă, în legătură cu promisiuni făcute de fostul demnitar omului de afaceri Bogdan Buzăianu privind contracte cu compania energetică.

La termenul de luni al procesului la instanța de judecată au compărut doi dintre cei mai importanți martori ai anchetatorilor DNA, care ani de zile au avut statut de martori acoperiți, pentru protecția pe durata cercetărilor. Este vorba despre fostul martor acoperit Radu Sanda, în realitate Constantin Stoica, și fostul martor acoperit Maria Barbu, în realitate Lavinia Țicu.

Cei doi au fost în legătură cu cercul strâns din zona căruia peste 3 milioane de euro ar fi ajuns în mod nelegal la Elena Udrea ca o răsplată pentru pretinsele intervenții ale acesteia pentru susținerea companiei Energy Holding la momentul prelungirii contractelor cu Hidroelectrica.

Concret, Lavinia Țicu a fost apropiată a omului de afaceri Bogdan Buzăianu și a aflat de la acesta informații privind cele petrecute pe fondul prelungirii contractelor Energy Holding cu Hidroelectrica și vânzării companiei către Fondul din Qatar.

 

Dosarul Hidroelectrica a fost inițial trimis în judecată în decembrie 2017 iar după doi ani în care a stat în faza camerei preliminare un magistrat al CAB a stabilit că acesta trebuie restituit pe fondul vicierii procedurii obținerii unor probe.

După restituire anchetatorii DNA au refăcut probele și au retrimis cazul în instanță în 11 februarie 2019, moment de la care speța a trecut de faza camerei preliminare după ce judecătorii au stabilit că de această dată toate probele sunt conform obținute iar rechizitoriul legal întocmit.

Citeşte şi: Elena Udrea, vizată într-un nou dosar penal deschis pentru un plic „cu secrete de stat”, găsit în curte casei sale

DNA a notat în rechizitoriul acestui dosar că în cursul anului 2011, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate (preț și cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA.

Detaliu-bombă în dosarul Elenei Udrea. S-a aflat cine sunt denunţătorii în cazul genții cu aproape 4.000.000 de dolari!

Din suma promisă, fostul ministru ar fi primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar și o creanță de 900.000 de euro; creanța reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terț și care era garantată cu părți sociale ale unei societăți comerciale care deținea două publicații.


loading...