Elena Udrea, la DNA: „Nu ştiu, se mai practică cătuşele? Sunt ilegale, să ştiţi”

Fosta şefă PMP Elena Udrea s-a prezentat vineri la sediul DNA după ce fost citată de către procurori pentru a fi înştiinţată de începerea urmării penale în cazul său, potrivit România TV. Totodată, magistraţii ar putea decide reţinerea ei pentru 24 de ore. Înainte de intrarea în sediul DNA, Elena Udrea a declarat că este "pregătită de foarte mult timp să dea declaraţii". Totodată, aceasta a precizat că este ilegal să fie scoasă din nou cu cătuşe de la DNA, doar în cazul în care "are de gând să fugă sau să se bată cu procurorii".

RomaniaTV.net
30 oct. 2015, 07:13

Întrebată dacă este pregătită să dea declaraţii în faţa procurorilor DNA, Elena Udrea a răspuns:

„Pregătită de foarte mult timp să dau declaraţii. Dacă aş fi fost chemată înainte de tot circul arestării aş fi dat declaraţiile de atunci, dar sunt chemată acum. (…) Nu am promis niciodată dezvăluiri, am spus că ce am de spus o să spun, dezvăluiri poate pentru presă”.

Elena Udrea a declarat că este ilegal să se pună cătuşe doar în cazul în care „are de gând să fugă sau să se bată cu procurorii” atunci când a fost întrebată dacă e pregătită să iasă din nou cu cătuşe de la DNA.

„Nu ştiu, se mai practică cătuşele? Sunt ilegale să ştiţi! Scrie în lege, este ilegal să pui cătuşe. Doar dacă am de gând să fug sau să mă bat cu procurorii”, a precizat Elena Udrea la intrarea în sediul DNA.

Potrivit România TV, fostul ministru a fost citat de la ora 10.00 la DNA de către procurorul care instrumentează cel de-al treilea dosar al Elenei Udrea.

De această dată, procurorii nu au decis să o aducă cu un mandat de aducere, ci au citat-o telefonic pentru a se prezenta la sediul DNA. Elena Udrea va fi înştiinţată oficial vineri că a fost pusă sub urmărire penală în acest dosar în care s-a obţinut  avizul Camerei Deputaţilor.

Elena Udrea a declarat anterior că ar dori să facă o declaraţie în apărarea ei în faţa procurorului.

Elena Udrea a declarat joi la România TV că cel mai probabil, vineri, va merge la audieri, la DNA. Despre o posibilă reţinerea a sa pentru 24 de ore, aceasta a spus că „nu ar putea să ajute cu nimic cauza, dar ar putea să fie un joc mediatic, de imagine pentru DNA„. Mai mult, Udrea susţine că „orice şef de instituţie” ar trebui să îşi dea demisia după votul de miercuri din Parlament.

Elena Udrea poate fi reţinută, dar nu şi arestată preventiv, în noul dosar, au decis, miercuri, deputaţii în şedinţa de plen. Decizia a fost luată după un adevărat haos la numărarea voturilor. Potrivit numărătorii iniţiale, solicitarea de reţinere a fost respinsă cu 142 de voturi „împotrivă” şi 119 „pentru”, însă s-a decis renumărarea voturilor pe motiv că au existat vicii de procedură. Rezultatul final a stabilit că cererea de reţinere a fost aprobată,  iar cea de arestare respinsă. Fără probleme a trecut în schimb cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru în acest dosar.

CITEŞTE ŞI: Elena Udrea, PRIMA REACŢIE: Vreau să fiu reţinută şi să port din nou cătuşe. Dacă e circ, să fie până la capăt