Elena Udrea face bani şi în închisoare în aşteptarea deciziei privind extrădarea în România

Elena Udrea va afla în 10 mai dacă va fi sau nu extrădată în România pentru a ispăşi pedeapsa de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Între timp, procesele ei din România merg înainte. Unul dintre ele i-ar putea aduce bani mulţi.

06 mai 2022, 10:56
Elena Udrea face bani şi în închisoare în aşteptarea deciziei privind extrădarea în România

Înainte de a ajunge în arest în Bulgaria, Elena Udrea a deschis un proces împotriva partenerelor ei de afaceri Veronica Elena Stanca și Nadine Magda Stanca, alături de care fostul ministru a investit la Băile Boghiş. Veronica Elena Stanca, pe care lumea o cunoaște drept Lia Stanca, este afacerista trimisă în judecată pentru evaziune fiscală, după ce procurorii au probat că a tras un tun de un milion de euro, cu 41 de facturi, scrie spynews.ro.

Citeşte şi: Logodnicul Elenei Udrea, dezvăluiri despre cum trăieşte arestul fostul ministru: „Trebuie să reziste. Nu poţi claca când te aşteaptă acasă un copil de trei ani şi jumătate”

„Dispune intrarea în faliment a debitorului B. B. SRL Zalău. Dispune totodată dizolvarea debitorului persoană juridică. Dispune ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are deschise conturi să nu dispună de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar. Lichidatorul judiciar va comunica de urgenţă băncilor instituirea acestei interdicţii. (…) Dispune întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar provizoriu, în termen de maximum 5 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii, a tabelului definitiv al creanţelor şi a oricăror altor tabele întocmite în procedură, a oricăror rapoarte de distribuţie, a listei actelor şi operaţiunilor efectuate după data deschiderii procedurii. Această obligaţie revine administratorului special, cu avizul administratorului judiciar”, au decis judecătorii, recent.

Procesul în care Elena Udrea este citată în calitate de creditor al firmei Băile Boghiș SRL va continua în toamnă, după ce administratorul special va pune la dispoziția instanței lista cu datoriile pe care Băile Boghiș SRL le are către mai multe persoane fizice și juridice, printre care și condamnata Elena Udrea.