Elena Udrea, în faţa judecătorilor bulgari: „Există un pericol real de distrugere a mea în închisorile din România”

Judecătorii bulgari au amânat miercuri pronunţarea sentinţei în cazul Elenei Udrea cu cinci zile şi au cerut autorităţilor române informaţii despre închisoarea în care a stat. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 19 aprilie la ora 14:30.

14 apr. 2022, 10:25
Elena Udrea, în faţa judecătorilor bulgari: „Există un pericol real de distrugere a mea în închisorile din România”

Elena Udrea a declarat în faţa judecătorilor bulgari că îi este teamă pentru viaţa ei, dacă va fi extrădată şi încarcerată în România, precizând că este o victimă a sistemului politic şi că data trecută când a fost închisă a primit ameninţări cu moartea.

„Există un pericol real în închisoarea din România, de distrugere fizică a mea, pentru că acest caz declanșat împotriva mea este unul politic. Acesta este un proces pe bune, nu ca cel pe care l-am avut în România. Sper că judecătorii vor auzi în ce situație mă aflu și vor lua o decizie curajoasă”, a spus fostul ministru în fața instanței din Bulgaria.”, a spus Elena Udrea în faţa instanţei de judecată.

Ea a adăugat că cererile de extrădare către România din alte țări europene au fost deja respinse, precizând că justiția din România a fost criticată în toată Europa.

Citeşte şi: USR anunţă că propunerea sa pentru funcţia de judecător la CCR este Cristi Danileţ

“Ca fost ministru și om politic, știu că Bulgaria și România ocupă ultimele două locuri în toate domeniile. Aveți ocazia să demonstrați acum că Bulgaria este înaintea României și să nu mă extrădați. Știu că este nevoie de mult curaj pentru a lua o decizie îndrăzneață. Sper că în Bulgaria există judecători curajoși”, a mai spus Udrea.

Avocaţii săi au mers pe aceeaşi linie de apărare, spunând instanţei că există pericolul real ca Elena Udrea să fie abuzată sau chiar ucisă în penitenciarele din România.

„Dacă o trimiteți în România, ar putea fi fatal! Va fi abuzată sau ucisă. Scopul este să o priveze de posibilitatea de a influența viața politică. Extrădarea ei are ca scop persecuția”, a declarat unul dintre avocații Elenei Udrea.

Citeşte şi: Imagini cu arestul din Bulgaria unde este reţinută Elena Udrea. Când află dacă va fi sau nu extrădată FOTO