Elena Udrea îşi face strategia de eliberare. Cum speră fostul ministru al Turismului să scape de arest

Elena Udrea va afla zilele urmatoare dacă va fi eliberată din arest. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a stabilit pentru marți judecarea contestației depuse de fostul ministru față de arestarea sa preventivă în dosarul Microsoft. Duminica, Elena Udrea a fost vizitată în arest de avocatul Alexandru Chiciu, cel care o reprezintă în dosarul Microsoft. Sâmbătă, fosta şefă de la Turism a primit vizita avocatului William Brânză, cel care o apără în dosarul privind organizarea Galei Bute. 

RomaniaTV.net
15 feb. 2015, 11:21
Elena Udrea îşi face strategia de eliberare. Cum speră fostul ministru al Turismului să scape de arest

Elena Udrea a fost vizitată sâmbătă în arest de William Brânză. Pentru că era Valentine’s Day, avocatul i-a adus Elenei Udrea şi un buchet de flori.

De-a lungul timpului, William Brânză a fost un susţinător devotat al Elenei Udrea, iar la un moment dat a numit-o politicianul anului. Acum William Brânză o reprezintă pe Elena Udrea în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea, în faţa judecătorilor: Dorin Cocoş avea o relaţie cu altă femeie înainte de divorţ

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul Microsoft. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis că Elena Udrea trebuie să stea după gratii până pe 12 martie. Decizia a fost imediată contestată de fostul ministru al Turismului. 

CITEŞTE ŞI Elena Udrea, pe Facebook din arest, îi arată cu degetul pe trei foşti colegi din Guvernul şi PDL

Udrea este acuzată, în dosarul Microsoft, de trei fapte de trafic de influenţă – în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro -, precum şi de spălare de bani.

Fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş este acuzat în acest dosar că ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică Claudiu încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Totodată, potrivit anchetatorilor, în anul 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societăţii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România. Gabriel Marin a făcut un denunţ la DNA, arătând că i-a plătit lui Dorin Cocoş prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.

La rândul său, Dinu Pescariu a denunţat-o pe Udrea, arătând că aceasta i-a cerut 500.000 de euro „pentru a-i rezolva problemele din justiţie”.

CITEŞTE ŞI Elena Udrea, pe Facebook din arest, îi arată cu degetul pe trei foşti colegi din Guvernul şi PDL

„Cred că ştiu ce înseamnă (gestul făcut de Elena Udrea – n.r.), dar nu pot să vă spun în momentul acesta. Cu siguranţă vom mai vorbi despre acest lucru”, a declarat Ruxandra Dragomir, pentru Kanal D.

Potrivit Libertatea, acesta i-a adus şi un cadou – un buchet de flori. William Brânză este unul dintre apropiaţii Elenei Udrea. De altfel, el a fost, până de curând, avocatul cuplului Udrea-Cocoş în dosarul Microsoft, dar a rămas doar apărătorul lui Dorin Cocoş. De-a lungul timpului, William Brânză a fost un susţinător devotat al Elenei Udrea, iar la un moment dat a numit-o politicianul anului.