Elena Udrea, la costum și pe tocuri în faţa judecătorilor ca să ceară eliberarea. Protestatarul Ceauşescu, scandal la ÎCCJ: „Borfaşo, dă banii!”

Elena Udrea s-a prezentat în fața judecătorilor la costum și pe tocuri ca să ceară eliberarea. Decizia însă s-a amânat pentru 10 octombrie întrucât, în același dosar, avocatul lui Rudel Obreja a cerut amânarea din motive de sănătate. La iesire, Elena Udrea a fost așteptată de protestatarul Ceaușescu.

26 sept. 2022, 15:05
Elena Udrea, la costum și pe tocuri în faţa judecătorilor ca să ceară eliberarea. Protestatarul Ceauşescu, scandal la ÎCCJ: „Borfaşo, dă banii!”

Elena Udrea încearcă cu orice chip să scape de închisoare şi să anuleze decizia de condamnare la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

La începutul anului 2019 condamnarea Elenei Udrea din Dosarul Gala Bute a fost anulată ca urmare a deciziei CCR pe tema nelegalei compuneri a completurilor de judecători de la Înalta Curte. Acum, apărătorii Elenei Udrea încearcă să se folosească de o altă decizie CCR, din 26 mai 2022, pe tema întreruperii cursului prescriptiei.

Citeşte şi: Elena Udrea speră să scape de închisoare. Judecătorii de la Înalta Curte vor decide asupra unei chestiuni de procedură

Ultima oară când magistrații au avut dubii au suspendat atât condamnarea Elenei Udrea, cât și pe cea a lui Rudel Obreja din Dosarul Gala Bute, tot în cadrul unei căi extraordinare de atac. Acum, Elena Udrea speră că istoria se va repeta şi va scăpa a doua oară de pușcărie, pana se pronunță ICCJ cu privire la prescripție.

Decizia însă s-a amânat pentru 10 octombrie întrucât, în același dosar, avocatul lui Rudel Obreja a cerut amânarea din motive de sănătate.

Citeşte şi: Elena Udrea vrea înapoi cele 4,7 milioane de euro confiscate de stat. A atacat legea care reglementează măsurile asigurătorii la CCR

La iesire, Elena Udrea a fost așteptată de protestatarul Ceaușescu.