Elena Udrea, la ÎCCJ: Eu mă lupt să obţin toate achitările. Vreau să îmi cresc copilul în ţara mea!

Elena Udrea a venit cu o primă reacţie după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins măsura preventivă a controlului judiciar. Direcţia Naţională Anticorupţie a contestat decizia instanţei, iar Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie judecă joi dosarul.

11 mart. 2021, 11:13
Elena Udrea, la ÎCCJ: Eu mă lupt să obţin toate achitările. Vreau să îmi cresc copilul în ţara mea!

Elena Udrea, la ÎCCJ. Fostul ministru al Turismului a spus la ÎCCJ, că luptă pentru a obţine toate achitările, iar de când s-a întors în ţară s-a prezentat la fiecare termen.

Elena Udrea, la ÎCCJ: Eu mă lupt să obţin toate achitările. Vreau să îimi cresc copilul ăn ţara mea!

„Eu m-am întors în țară având dosare pe rol, m-am întors în țară special să particip la judecarea acestor dosare. Eu cred că singura soluție pentru a obține achitările pe care eu cred că le merit, cred că sunt legale, este să mă prezint în fața instanței. Sunt cineva care s-a întors de bună voie, care are trei dosare pe rol şi a vrut să se judece aici. Vreau ca micuţa mea să crească în ţară, eu mă lupt să obţin achitările, astea trebuie să fi argumentele care să îi convingă pe judecători. De când m-am întors, m-am prezentat la fiecare termen”, a spus Elena Udrea.

Pe 2 martie, magistraţii Curţii de Apel București (CAB) a decis că Elena Udrea este vinovată de infracţiuni de instigare la luare de mită şi spălare a banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a fostului președinte Traian Băsescu la alegerile din 2009. Instanţa a decis condamnarea fostului ministru la opt ani de închisoare cu executare.

Decizia nu a fost definitivă și a fost atacată cu apel de Elena Udrea, notează Libertatea. Două zile mai târziu, pe 4 martie, DNA a cerut Curţii de Apel ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar, în aşa fel încât fostul ministru să nu poată pleca din România.

Curtea de Apel Bucureşti a respins solicitarea DNA. Decizia a fost constestată de procurorii anticorupţie, iar Instanţa Supremă dezbate astăzi cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Udrea a afirmat că îndepărtarea sa de lângă copil, pe o perioadă de opt ani, ar produce efecte mai grave pentru societate, decât eventualele fapte de care este acuzată, respectiv de susţinere a unui referendum de acum 12 ani.

„Opinia publică influenţează modul de soluţionare a dosarelor. Cred că aceste poziţii publice nu sunt de natură să influenţeze negativ buna desfăşurare a acestui proces, deoarece prima instanţă se pronunţase deja şi a motivat-o. Există o hotărâre a CEDO din 2015 în care se menţionează că este dreptul avocatului şi al părţii să îşi expună public punctul de vedere cu privire la soluţiile din cauză. De asemenea, există cauza Kovesi la ICCJ, care viza controlul judiciar faţă de Laura Kovesi, dosar în care Instanţa supremă a dispus revocarea măsurii controlului judiciar, deoarece doamna Kovesi era liberă să îşi exprime public poziţia cu privire la acuzaţiile care i se aduceau (…). Am avut această poziţie întrucât hotărârea de condamnare este una inumană şi nedreaptă, în condiţiile în care mi s-a aplicat o pedeapsă de 8 ani, iar limitele erau de la 3 la 12 ani. Chiar şi în condiţiile în care aş fi găsită vinovată de acele fapte, îndepărtarea mea, femeie, mamă a unui copil de 2 ani, din societate şi din viaţa copilului meu, pentru o perioadă atât de mare, ar produce efecte mai grave pentru societate decât eventualele fapte de susţinere a unui referendum din urmă cu 12 ani”, a spus Udrea, conform Agerpres.

Citeşte şi; Decizia de a nu impune controlul judiciar pentru Elena Udrea se tranşează la ÎCCJ. Ce va decide Instanţa supremă în cazul contestaţiei DNA


loading...
Partenerii noștri