Elena Udrea nu a scăpat de toate acuzaţiile din dosarul Microsoft. Explicaţiile procurorului-şef al DNA

Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, a declarat că Elena Udrea nu a scăpat de toate acuzaţiile din dosarul Microsoft. Clasarea recentă pe care a primit-o fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului vizează doar o faptă dintre mai multe pentru care a fost începută iniţial urmărirea penală şi pentru care Elena Udrea a fost arestată la momentul declanşării anchetei.

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 15:52
Elena Udrea nu a scăpat de toate acuzaţiile din dosarul Microsoft. Explicaţiile procurorului-şef al DNA

Crin Bologa a explicat că ordonanţa de clasare dată de procurorul de caz ce l-a succedat pe magistratul Mihaiela Iorga Moraru se referă strict şi limitativ la o faptă de trafic de influenţă. Procurorul şef al DNA a precizat că, la momentul arestării preventive, urmărirea penală pe numele Elenei Udrea fusese declanşată pentru mai multe fapte, printre care şi cea de trafic de influenţă, notează Ştiripesurse.

De asemenea, Bologa a afirmat că acum cercetările în dosarul Microsoft continuă faţă de Elena Udrea pentru restul faptelor şi a amintit că instanţa a validat, prin admiterea propunerii de arestare preventivă, indiciile şi probele existente în dosarul Microsoft referitoare la Udrea.

„Dosarul Microsoft a fost instrumentat de un alt procuror. Dosarul a ajuns în prezent la alt procuror. De la preluare până acum a studiat toate volumele existente pentru a își face o imagine clară cu privire la fapte.

S-a ajuns la concluzia că o faptă de trafic de influența nu poate fi probată. E o singura faptă. El şi-a asumat aceasta clasare. Cu soluția sa a fost de acord și procurorul ierarhic.

Ne asumăm dosarele când avem argumente. Nu voi comenta dosarul până la momentul plecării fostei noastre colege, doamna procuror Mihaiela Iorga Moraru. Procurorul de caz actual a argumentat convingător soluția sa”, a explicat Bologa, conform sursei citate.

Elena Udrea, arestată în dosarul Microsoft

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei Elena Gabriela Udrea, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

– trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);
– trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
– trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro);
– spălare de bani.

Inculpatei Elena Gabriela Udrea i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, notau anchetatorii DNA pe pagina de interenet a instituţie în 10 februarie 2015.

Primele imagini cu Elena Udrea după două luni de izolare. Cum a mers fostul ministru marţi, în faţa instanţei VIDEO


loading...