Elena Udrea o vrea pe Ana Aslan tipărită pe bancnota de 100 de lei

Ministrul Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea a semnat o petiţie ce va fi adresată guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, privind tipărirea primei bancnote româneşti care să cuprindă o personalitate feminină. Iniţiativa aparţine ziaristului Mircea Toma.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 14:28
Elena Udrea o vrea pe Ana Aslan tipărită pe bancnota de 100 de lei

„Sunt multe exemple de femei care ar putea fi puse pe bancnotă. Eu m-am gândit la Ana Aslan, savantul român care a învins bătrâneţea, prima femeie specialist în geriatrie care a reuşit să înfiinţeze Institutul Ana Aslan de renume mondial, unde s-au tratat atâtea personalităţi. Dacă ne referim la bancnotele de astăzi, poate fi pusă pe cea de 100 de lei„, a spus Elena Udrea.

La rândul său, vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a propus trei variante: Elena Cuza, Regina Elisabeta şi Regina Maria.

„Vitoria Lipan e o idee minunată, superbă, dar nu este realistă. Nu cunosc cazuri în care să se pună un personaj de roman pe o bancnotă. Ar fi foarte frumos, poate o premieră, dar cred că cel mai semnificativ ar fi să o punem pe Zoe Trahanache
„, a glumit Paleologu. El s-a arătat convins că, odată cu trecerea la euro, figura unei femei ar putea ajunge pe o bancnotă.