ELENA UDREA, PRIMA REACŢIE după cererea DNA de ARESTARE VIDEO

Elena Udrea a declarat, miercuri, la România TV, după ce procurorii DNA au cerut arestarea sa preventivă, că este "o măsură excesivă" şi a negat că ea ar fi luat mită în Gala Bute.

04 feb. 2015, 15:30
ELENA UDREA, PRIMA REACŢIE după cererea DNA de ARESTARE VIDEO

DNA a cerut, miercuri, aviz pentru arestarea Elenei Udrea în Dosarul GALA BUTE.

„Măsura este excesivă, în condiţiile în care acest dosar există de 4 ani şi nu am fost chemată niciodată să dau declaraţii”, a declarat Elena Udrea, la România TV.

Udrea a negat că a luat mită, spunând că „este exclus” că luarea de mită în acest dosar se referă la faptul că a luat cineva bani.

„Este exclus. Luarea de mita în acest dosar nu se refera la faptul ca cineva, eu sau vreun angajat al ministerului, ar fi luat bani. Luarea de mită se referă la faptul că  o companie privată a sponsorizat o altă companie privata care a organizat Gala Bute. Aceasta este luarea de mită în accepţiunea procurorilor, ca să nu înţeleagă cineva că eu aş fi luat bani din Gala Bute. Nu„, a explicat Udrea.

Întrebată de acuzaţiile că s-a întâlnit cu afaceristul Adrian Gărdean cu care a vorbit despre sponzorizarea Galei Bute, promoţându-i în schimb că va primi domeniul de schi la Straja, Udrea a răspuns: „Este o minciuna si de aceea trebuia sa fiu chemata sa explic lucrurile”.

CITEŞTE ŞI GALA BUTE. STENOGRAME INCENDIARE cu Elena Udrea. De ce solicită DNA arestarea „Doamnei

Udrea a arătat că discutia cu Gărdean au avut loc in februarie 2011, in conditiile in care Gala Bute a avut loc in august 2011, iar finanţarea, sponsorizarea a fost în februarie 2012.

Deputatul a precizat că s-a întîlnit cu Gărdean la ziua lui Gheorghe Nastasia, dar „nu s-a discutat aşa ceva, câte vreme Gala Bute a avut loc 8 luni mai târziu, iar sponsorizarea a avut loc un an mai târziu”.

„Este o aberaţie, nu se poate să nu mă chemi să mă întrebi”, a mai spus Udrea.

În ceea ce priveşte contractul primit de Termogaz de la minister, Udrea a spus că nu a discutat „niciodată” despre acest lucru cu Gărdean.  

„Nu ministerul dădea contracte, ministerul nu încheia contracte cu firmele. Este exclus acest lucru. Nu se poate sa faci cerere de arest preventiv impotriva mea într-un dosar în care nu m-ai chemat 4 ani şi acum, la 4 zile, după ce l-am acuzat pe generalul Coldea de implicare în viaţa politică şi în campanie, apar zeci de cereri împotriva mea”, a mai acuzat Udrea. 

CITEŞTE ŞI DNA cere ARESTAREA Elenei Udrea pentru LUARE DE MITĂ

Întrebată dacă ştia că Nastasia făcea lucuri ilegale, Udrea a răspuns: „Fiecare om din minister despre care am primit informaţii ca face lucruri ilegale, l-am scos din minister. Inclusiv despre dnul Stefan Lungu… Nu se poate sa spuna acum ca eu stiam lucrurile acestea. (…) După acea discutie, Ştefan Lungu nu a mai fost director la mine”.

DNA cere arestarea Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”, pentru abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită.

Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie, a dispus, miercuri, extinderea cercetărilor faţă de Elena Udrea pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. 

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Elena Udrea pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

„De asemenea, referatul cauzei a fost transmis ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului de UDREA ELENA GABRIELA pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu; tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite; luare de mită„, se arată într-un comunicat al DNA.