Elena Udrea se opune excluderii lui Baconschi, Preda și Paleologu din PDL: Ar fi o mare greşeală

Într-o postare pe pagina ei de Facebook, Elena Udrea scrie că ar fi "o mare greșeală" ca Baconschi, Preda și Paleologu să fie excluşi din PDL şi avertizează că această mişcare a actualei conduceri a partidului ar duce la "crearea imaginii de dezbinare" a PDL.

RomaniaTV.net
28 mai 2013, 15:26
Elena Udrea se opune excluderii lui Baconschi, Preda și Paleologu din PDL: Ar fi o mare greşeală

„Ar fi foarte mare greseala ca, de la ideea unitatii partidului, enuntata chiar de actuala conducere a PDL, sa se ajunga la crearea unei imagini de dezbinare interna, ca rezultat al excluderii celor trei colegi (Theodor Paleologu, Theodor Baconschi si Cristi Preda). Ar fi un semnal foarte prost atat pentru activul de partid, cat mai ales pentru electorat. Ar arata ca actuala conducere a PDL se preocupa mai mult de politica interna decat de lupta cu un USL incompetent si samavolnic. Cred si sper ca exista inca o diferenta intre felul in care se iau deciziile in PDL si PNL. Fac precizarea ca si eu m-am pronuntat in trecut in favoarea excluderii lui Cristi Preda, pentru ca apoi sa-mi dau seama ca ar fi fost o eroare care ar fi facut rau partidului”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Declaraţia Elenei Udrea vine după ce ROMÂNIATV.NET a scris despre intenţia conducerii PDL de a face primele excluderi din partid. Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu şi Daniel Funeriu ar putea fi înlăturaţi din rândurile democrat-liberalilor, după ce mai mulţi membri din vârful partidului i-au cerut lui Vasile Blaga să ia măsuri drastice împotriva criticilor din interior.

Blaga este presat să acţioneze cu rapiditate, în condiţiile în care aripa Elena Udrea şi cea a intelectualilor erodează prin acţiuni în teritoriu şi prin intervenţii publice formaţiunea democrat-liberală.

„Sunt în  favoarea excluderilor. Sunt oameni care au primit ceva de la acest partid, oameni care au intrat în acest partid şi care au avut  numai de câştigat: Cristian Preda, fără nicio problemă, Sever Voinescu, Teodor Baconschi. Domnul Funeriu se implică şi discută despre un alt partid, este omul care umblă foarte mult în ţară cu Mişcarea Populară şi încearcă să convingă oameni din organizaţiile PDL să intre în noua construcţie politică, dar nu prea are succes. Ne spun membrii din judeţe că au fost contactaţi de către domnul Funeriu. Şi domnul Funeriu trebuie dat afară. Şi mulţi alţii: sunt parlamentari care sunt în tot felul de negocieri. Îmi spun colegii mei liberali şi îmi dau nume de membri PDL care sunt în discuţii cu ei de luni de zile şi tot bat pe la uşile lor şi nu-i primesc… Mi se pare normal să-i dăm noi afară”, a explicat pentru RTV.NET, vicepreşedintele PDL Alin Popoviciu.