Elena Udrea, după dezvăluirile din Jurnal: Traian Băsescu putea fi INTERCEPTAT, când era preşedinte VIDEO

Elena Udrea a făcut, luni, precizări după ce jurnalistul Ion Cristoiu a dat publicităţii un fragment din jurnalul acesteia, în care dezvăluia că Alina Bica a semnat, în 2011, un mandat cerut de SRI pentru interceptarea lui Dan Andronic.  Udrea scria, în jurnal, că Andronic vorbea "des la telefon" cu Traian Băsescu, pe vremea când era şef al statului. 

14 dec. 2015, 11:12
Elena Udrea, după dezvăluirile din Jurnal: Traian Băsescu putea fi INTERCEPTAT, când era preşedinte VIDEO

Ion Cristoiu a scris duminică, pe bllog, că, în 2011, Alina Bica a semnat mandat cerut de SRI pentru ascultarea telefonului lui Dan Andronic pe siguranță națională şi a prezentat ceea ce a scris Elenea Udrea în acest sens în Jurnal:

„Cu el ( cu Dan Andronic n.n) a fost o poveste mai demult. Acum vreun an am aflat de la Bica că a semnat mandat cerut de SRI pentru Andronic. El vorbea des cu Preşedintele la telefon. L-am întrebat pe Preşedinte dacă ştie. Nu ştia. I-a chemat pe cei de la SRI, care nu au recunoscut inițial. Apoi au spus că au retras mandatul. Am verificat, nu era adevărat. I-am transmis Preşedintelui. I-a chemat din nou. Pînă la urmă au oprit ascultările, care nu aveau nici un temei legal. „

Elena Udrea a dat explicaţii pe această temă, luni, la plecarea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, spunând că telefoanele lui Traian Băsescu puteau fi interceptate, în perioada în care acesta era preşedintele României.

CITEŞTE ŞI Ion Cristoiu, dezvăluiri din Jurnalul Elenei Udrea: Dan Andronic, ascultat de SRI. Alina Bica a semnat mandatul în 2011

„Am corectat informaţia referitor la faptul Alina Bica mi-ar fi spus. In al doilea rând, nu este vorba de 2011. Relevant mi s-a părut la momentul acela, în 2014, că preşedintele României în funcţie putea să fie ascultat. Nu conta contextul ascultării lui Andronic, lui X sau lui Y, ci că preşedintele României în funcţie la acea vreme ar fi putut să fie ascultat. Eu nu cred că dumneavoastră aţi văzut înregistrări cu George Bush sau cu Sarkozy… Sau cu preşedinţi, în funcţie, cu Obama. A fost un mare scandal în Germania, cu ascultarea doamnei Merkel, care s-a soldat cu întreruperea negocierilor Uniunii Europene cu SUA.

Nu cred că preşedintele României, indiferent cum se numeşte, Băsescu, Iliescu, Iohannis, Constantinescu, trebuie să fie interceptat, iar apoi puse interceptările prin diverse locuri„, a declarat Elena Udrea.

Citeşte şi Elena Udrea: „Cred că deputaţii NU vor vota arestarea lui Ioan Oltean”. Ce spune despre Crinuţa Dumitrean

Fostul Ministru al Tineretului şi Dezvoltării Regionale a făcut aceastĂp declaraţie în contextul în care ea ar fi avut cunoştinţă de faptul că Alina Bica a semnat în 2011 un mandat de ascultare pentru jurnalistul Dan Andronic.

Elena Udrea s-a prezentat luni la Înalta Curte de Casație și Justiţie, unde a avut loc un nou termen în dosarul Gala Bute.