Elena Udrea va fi adusă joi în România – SURSE. Lucian Bode: „Se analizează un plan de extrădare”

Elena Udrea va fi adusă în țară În următoarele 24 de ore, anunţă România TV citând surse oficiale. Poliţiştii români vor merge s-o preia din Bulgaria. Fostul ministru, condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, va fi dus direct la penitenciarul Târgșorul Nou. Deja celula în care va fi cazată Elena Udrea a fost pregătită.

15 iun. 2022, 13:13
Elena Udrea va fi adusă joi în România – SURSE. Lucian Bode: „Se analizează un plan de extrădare”

Elena Udrea, aflată în închisoare în Bulgaria, va fi adusă în ţară în următoarele zile, având în vedere că procedurile trebuie finalizate în cel mult zece zile de la data deciziei de extrădare, a anunţat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Autorităţile din Bulgaria au făcut o solicitare pentru ca Elena Udrea să fie extrădată până la finalul acestei săptămâni.

„În urmă cu câteva ore am primit o solicitare din Bulgaria pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie. Acum se analizează un plan de extrădare. Până pe 20 iunie statul român o va aduce”, a declarat Lucian Bode, conform Mediafax.

Potrivit unor surse citate de România TV, Elena Udrea ar urma să fie adusă în România în cursul zilei de joi.

Citeşte şi: Ies la iveală noi detalii din dosarul Elenei Udrea. Ce spune fostul ministru despre Florian Coldea

Vineri, 10 iunie, magistraţii Curţii de Apel Sofia au decis extrădarea Elenei Udrea, după ce fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului a fost prins în 7 aprilie, la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia. Udrea a plecat din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”.

La ce închisoare îşi va ispăşi Elena Udrea pedeapsa

Potrivit sursei citate, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este una definitivă.

Elena Udrea va fi depusă la Penitenciarul de femei Ploieşti – Târgşorul Nou, susţine Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP). Condiţiile sunt mult mai bune decât în azile, orfelinate şi spitale, spune preşedintele FSANP.

Citeşte şi: Elena Udrea va beneficia de condiţii de lux în penitenciar: „Va avea un tratament diferit. Va avea în celulă baie proprie, oglindă, etajeră, vas WC, saltea, lenjerie de pat, pătură şi pernă”