Elena Udrea vrea să muncească în penitenciar şi trage un semnal de alarmă: „Reabilitarea se face mult mai eficient prin muncă decât prin statul degeaba în camere insalubre ani de zile!”

Elena Udrea este închisă la penitenciarul Târgșor, pentru următorii șase ani, în dosarul gala Bute, cu toate acestea, fosta blondă de la Cotroceni este foarte activă pe social-media, iar recent a transmis un mesaj în care militează pentru dreptul deținuților de a munci.

29 aug. 2022, 10:58
Elena Udrea vrea să muncească în penitenciar şi trage un semnal de alarmă: „Reabilitarea se face mult mai eficient prin muncă decât prin statul degeaba în camere insalubre ani de zile!”

Recent, Elena Udrea a publicat un mesaj pe contul de socializare în care susține că rata șomajului din România este generată și de faptul că mulți dintre angajatori nu vor să primească deținuți pentru a face treabă, în cadrul instituțiilor pe care le dețin.

„România este a patra țară cu cel mai mic șomaj din Europa, cu o rata de 5% in scădere (iulie). Deci este nevoie de forță de muncă! Mă gândesc ca in penitenciare sunt vreo 23.000 de deținuți care au dreptul legal sa muncească, dar nu prea au unde.

Spre exemplu, la penitenciarul Târgșor, conducerea a reușit sa găsească de lucru pentru un număr important dintre cele aproximativ 500 care sunt aici, si fac mari eforturi in continuare pentru a aduce angajatori. Interesul este al tuturor: condamnații câștiga zile, care se scad din pedeapsa si chiar si bani, iar penitenciarul primeste o parte din salariul celor care lucrează, sume care pot fi folosite la îmbunătățirea condițiilor de detenție, in folosul deținuților si al propriilor angajați.

Citeşte şi: Avocata Elenei Udrea face un anunţ ŞOCANT! Blonda lui Băsescu ar putea ieşi din închisoare în luna septembrie

Problema este ca cererea de forță de muncă din penitenciare este mică. Fie cei care ar avea nevoie nu cunosc aceasta posibilitate, fie sunt reticenți în a angaja deținuți, ceea ce eu afirm este nejustificat. Deținuții sunt mai disciplinați si mai motivați sa muncească. In plus, s-a constat ca recidiva este mult mai mica in rândul celor care au muncit pe timpul detenției. Ceea ce arata ca reabilitarea se face mult mai eficient prin muncă decât prin statul degeaba, claie peste grămadă, in camere insalubre ani de zile!”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Citeşte şi: Orient Express a ajuns în România. În ce oraşe opreşte celebrul tren