Elev român prins cu droguri în timp ce era la un program Erasmus, în Macedonia de Nord

Anchetă de amploare după ce un elev din Hunedoara plecat în Macedonia de Nord cu mai mulți colegi și profesori a fost prins cu droguri. Vizita a fost brusc întreruptă, iar acum urmează să se stabilească de unde a luat elevul substanțele interzise.

23 mart. 2023, 08:51
Elev român prins cu droguri în timp ce era la un program Erasmus, în Macedonia de Nord

Un elev de 17 ani din Deva a fost prins cu droguri în timp ce participa la un program Eramus în Macedonia de Nord, alături de alți elevi și profesori. Drogurile au fost descoperite de două profesoare care au solicitat oprirea programului şi întoarcerea elevilor în ţară.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara face anchetă. „A fost numită o comisie care va analiza acest incident nefericit. Va trebui să punem un accent mai mare pe activitatea de prevenţie în domeniul prevenirii consumului de droguri. Vom colabora cu Centrul Judeţean Antidrog pentru recomandările necesare, iar elevul va trebui ajutat să depăşească acest moment”, a declarat inspectorul şcolar general Maria Ştefănie, pentru Agerpres.

Citește și: Rețea de droguri în liceele din București. Directorul Colegiului Național „I.L Caragiale”: „Am chemat Poliția și lucrurile au rămas la fel”

Elevul făcea parte dintr-un grup de 12 tineri selectaţi din judeţul Hunedoara pentru a lua parte la un program Erasmus la Skopje, în Macedonia de Nord. Tânărul este elev la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva, iar selecţia tinerilor care au luat parte la acest program a fost efectuată prin Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Hunedoara.

Drogurile au fost descoperite de cele două profesoare care însoţeau grupul de elevi, iar ulterior a fost oprită participarea la derularea programului Erasmus şi s-a solicitat întoarcerea acasă a tinerilor.

Citește și: Copii de demnitari, implicați într-o rețea care vindea droguri în școlile din București. Șapte traficanți de droguri au fost reținuți

Elevul în cauză a fost audiat, însă, de autorităţile din Macedonia de Nord, a precizat inspectorul şcolar general Maria Ştefănie.

Tinerii au ajuns acasă în siguranţă, marţi noaptea, ancheta derulată în acest caz urmând să stabilească împrejurările în care s-a produs incidentul, a mai menţionat reprezentantul IŞJ Hunedoara.