Copii de demnitari, implicați într-o rețea care vindea droguri în școlile din București. Șapte traficanți de droguri au fost reținuți

Copii de demnitari sunt implicați într-o rețea care vindea droguri în școli din Capitală. Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut descinderi, iar printre suspecti se află și fiul unui secretar de stat în Ministerul de Externe și copilul unui specialist din DNA, anunță România TV.

21 mart. 2023, 11:37
Copii de demnitari, implicați într-o rețea care vindea droguri în școlile din București. Șapte traficanți de droguri au fost reținuți

Procurorii DIICOT împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au făcut 23 de percheziţii domiciliare în municipiul București, într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Potrivit anchetatorilor, ”începând cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare  risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din  București”.

Citește și: EXCLUSIV! George Stanciu, iubitul de ocazie al Elenei Băsescu și fost consilier local PSD, scăpat de un dosar de trafic de droguri! Milionarul “Mardare” acuzat de deținere de droguri de mare risc în vederea consumului!

Pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost identificate diferite cantități de canabis, cocaina și  ketamină  precum și  comprimate de Xanax.

Peste 20 de persoane au fost ridicate de anchetatori și duse la audieri la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Potrivit unor surse citate de România TV, traficanții de droguri au vârste fragede și ar fi început anul trecut să vândă substanțe interzise. Aceștia comercializau droguri chiar și in timpul în care se aflau la cursuri la școală, dar și atunci când mergeau sa se distreze în cluburile de fiță de București, din zona parcului Herăstrău. Prețul era cuprins între 50-100 euro pe gram.

Citește și: Afaceristul Robert Nica, apropiat al Clanului Sportivilor şi al liderului galeriei FCSB Gheorghe Mustaţă, reţinut de poliţie după o urmărire ca-n filme. A spart barajul poliţiei, a provocat un accident şi în portbagaj avea droguri VIDEO

Rețeaua de traficanți era formată din elevi și studenți. Unii tineri proveneau din familii cu nume mari. Unul este fiul unui secretar de stat din Ministerul Afacerilor Externe, altul al unui specialist de la Direcția Națională Anticorupție. Cel mai tânăr elev are vârsta de 17 ani.