Rețea de droguri în liceele din București. Directorul Colegiului Național „I.L Caragiale”: „Am chemat Poliția și lucrurile au rămas la fel”

Șapte persoane au fost reținute până acum în dosarul drogurilor din liceele din București. Ancheta vizează inclusiv mai mulți copii de demnitari. Colegiului Național „I.L Caragiale” din București, unul dintre liceele în care elevii consumă droguri, conform DIICOT.

21 mart. 2023, 15:34
Rețea de droguri în liceele din București. Directorul Colegiului Național „I.L Caragiale”: „Am chemat Poliția și lucrurile au rămas la fel”

Directoarea Colegiului Național „I.L Caragiale” face declarații șocante în dosarul privind rețeaua de droguri din liceele bucureștene. Andreia Bodea a declarat la Euronews România că „a crescut îngrijorător” consumul de substanțe interzise în școli. Profesoara a mărturisit că a semnalat Poliției faptul că în instituția pe care o conduce elevii consumă stupefiante, însă s-a confruntat cu ”reacții violente și agresive” din partea părinților care au amenințat-o că o vor da în judecată.

”Nu numai că avem cunoștință, am transmis și părinților. Am transmis peste tot. Nu sunt de acord neapărat cu ideea că directorii știau. Mă doare și pe mine personal. Este o școală la imaginea căreia am muncit foarte mult. Realitatea este că a crescut îngrijorător consumul de substanțe interzise în școli, în toate școlile. Eu i-am informat pe părinți atunci când am știut. Părinții sunt cei care, cel puțin din experiența mea, au reacții violente și agresive la adresa mea, pentru că cer dovezi.

Copii de demnitari, implicați într-o rețea care vindea droguri în școlile din București. Șapte traficanți de droguri au fost reținuți
Vă dați seama că nu pot să intru în grupurile sanitare dacă am o suspiciune sau un elev mi-a transmis că se petrece un lucru. Stau afară. Părinții vin când sunt chemați la școală și îmi spun: „vă dau în judecată! Ce aveți cu copilul meu? Eu vreau dovada”, a afirmat prof. Bodea, la Euronews România.

Directoarea Colegiului Național „I.L Caragiale” a mai spus că, în calitate de director, nu poate căuta în ghiozdanele elevilor, fiind nevoită să apeleze la Poliție atunci când află că în toaletele liceului s-ar consuma droguri.

„Nu cred că e vreun director care să aibă vreo dovadă. Noi nu avem voie când avem o suspiciune să-i căutăm în ghiozdane. Exclus să-i percheziționăm, nici nu poate fi vorba. Am chemat Poliția, am chemat Salvarea și lucrurile au rămas tot așa. (…) Am sesizat părinții, ceea ce mi se pare normal. Nu e ca și cum lucrurile ar fi fost ascunse sub preș”, a mai afirmat directoarea Colegiului „I.L Caragiale”.

Procurorii DIICOT împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au făcut 23 de percheziţii domiciliare în municipiul București, într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Copii de demnitari sunt implicați într-o rețea care vindea droguri în școli din Capitală. Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut descinderi, iar printre suspecti se află și fiul unui secretar de stat în Ministerul de Externe și copilul unui specialist din DNA, anunță România TV.

Potrivit anchetatorilor, ”începând cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare  risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din  București”.

Pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost identificate diferite cantități de canabis, cocaina și  ketamină  precum și  comprimate de Xanax.

Potrivit unor surse citate de România TV, traficanții de droguri au vârste fragede și ar fi început anul trecut să vândă substanțe interzise. Aceștia comercializau droguri chiar și in timpul în care se aflau la cursuri la școală, dar și atunci când mergeau sa se distreze în cluburile de fiță de București, din zona parcului Herăstrău. Prețul era cuprins între 50-100 euro pe gram.

Citește și: Afaceristul Robert Nica, apropiat al Clanului Sportivilor şi al liderului galeriei FCSB Gheorghe Mustaţă, reţinut de poliţie după o urmărire ca-n filme. A spart barajul poliţiei, a provocat un accident şi în portbagaj avea droguri VIDEO