Eleva care a postat mesaje denigratoare pe Instagram a fost dată în judecată: „Nu şi-a imaginat că se va ajunge la dosar penal”

În urma postărilor denigratoare din mediul online, o elevă a Liceului Teoretic „Mihai Veliciu" din Chișineu-Criș, județul Arad a fost trimisă în judecată.

06 sept. 2023, 18:41
Eleva care a postat mesaje denigratoare pe Instagram a fost dată în judecată: „Nu şi-a imaginat că se va ajunge la dosar penal”

Totul a început pe 25 februarie 2021, când pe paginile de Instagram și Tellonym denumite „toate.barfele” au început să apară mesaje jignitoare cu referire la anumite persoane din liceul în care învăța eleva.

Ce mesaje denigratoare a postat fata?

„Credeam că doar eu am văzut-o în baie la fete pe X astăzi cu unu… ce fată”, „nu ți-e rușine să umbli cu bărbați prin baie”, „Am auzit că X are iubit, săracu iubit el nu vede că X îl înșală prin baie la școală” sunt doar câteva mesaje pe care tânăra le-ar fi postat pe cele două conturi, scrie ziare.com.

Aceste mesaje denigratoare au fost publicate pe 26 februarie 2021, însă povestea a continuat, zeci de astfel de mesaje fiind publicate pe 25, 26 și 27 februarie 2021.

Citește și Profesorii care agresează fizic sau verbal elevii nu vor mai fi eliminaţi din învăţământ. Ce sancţiuni prevede noua lege

Procurorii au considerat că mesajele publicate pe cele două conturi aduc „o atingere gravă demnității” persoanelor vătămate. În cadrul procesului s-au raliat împotriva tinerei părinții a cinci dintre copiii menționați în postările respective.

Faptele tinerei au fost încadrate la „tulburarea ordinii și liniștii publice în formă continuată”.

Citește și Profesoara de Limba engleză din Prahova, hărțuită în timpul orelor de elevi, va preda la aceeași școală, după ce a refuzat testarea psihologică

„Fiind audiată în cursul urmării penale, inculpata a recunoscut săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa, precizând că nu şi-a imaginat că se va ajunge la dosar penal ca urmare a postării unor mesaje cu caracter jignitor la adresa altor persoane, luând activitatea ca una specific adolescentină”, se arată în încheierea judecătorului de cameră preliminară.