Elevă din Alba care a fost în excursie în Italia, în carantină la Boli Infecţioase. Ce simptome are fata

O adolescentă de 15 ani a fost plasată, joi noaptea în carantină, deoarece avea febră în jur de 38 de grade Celsius, după ce săptâmâna trecută s-a numărat printre elevii care au fost în excursie în Italia, unde 17 oameni au murit din cauza coronavirus. Probele prelevate urmează să fie trimise vineir pentru analize la un centru din Cluj Napoca.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 06:49

„Eleva din grupul sosit duminică prezintă febră în jur de 38 de grade. A fost transferată la unitatea de carantină amenajată la Compartimentul de Dermato-venerologie din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia”, a informat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, conform Agerpres.

Fata era acasă, în izolare, şi a fost transferată la spital de către un echipaj al ISU Alba. Alături de adolescenta de 15 ani se afla în carantină şi mama acesteia.

„Vineri, la prima oră, vor fi transmise probele la Cluj. Este o măsură preventivă”, a adăugat Sinea.

Citeşte şi: EPIDEMIE CORONAVIRUS. Româncă aflată în Italia, mărturii cutremurătoare: „Am văzut cu ochii mei ura”

Duminică noaptea, un grup format din 51 de elevi şi profesori de la liceul de artă din Alba Iulia s-a reîntors duminică noaptea dintr-o excursie din Italia, unde plecaseră joia tecută. În momentul în care au ajuns în Alba, aceştia au fost consultaţi de specialişti şi au plecat fiecare acasă, urmând a fi monitorizaţi timp de două săptămâni, prin întrebări adresate telefonic, cu privire la starea lor de sănătate.

Elevii şi cadrele didactice au fost prezenţi, printre altele, la Carnavalul de la Veneţia.

În Alba, sunt izolate în total la domiciliu 116 persoane. 

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat joi după-amiaza că pe teritoriul României se află 99 de persoane în carantină şi alte peste 7100 sunt în izolare voluntară la domiciliu, acestea din urmă fiind persoane asimptomatice, care nu prezintă semne de boală. De asemenea, au fost analizate 12 probe, la nivelul Institutului de Boli Infecțioase din București și a centrelor regionale din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, toate având rezultat negativ.

Deocamdată, în România a fost confirmat oficial un singur caz de coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 25 de ani din localitatea Prigoria, din județul Gorj.

La nivel mondial, 2.858 de oameni au murit din cauza coronavirus.

Citeşte şi: Interviu EXCLUSIV cu românul infectat cu CORONAVIRUS. Mărturii de pe patul de spital