Elevă găsită moartă în cadă, provenea dintr-o familie destrămată. Tatăl tocmai se întorsese de la muncă din Italia

O adolescentă de 17 ani din Piatra Neamț a fost găsită moartă în cadă. Poliția a deschis dosar penal.

04 oct. 2023, 22:05
Elevă găsită moartă în cadă, provenea dintr-o familie destrămată. Tatăl tocmai se întorsese de la muncă din Italia

O elevă în vârstă de 17 ani a fost găsită moartă în cadă, în seara zilei de 2 octombri. Fata era elevă a Liceului Teologic Ortodox „Sfânta Parascheva” Agapia și locuia cu bunica ei într-un cartier din Piatra Neamț, scrie Mesagerul de Neamț.

Adolescenta a fost găsită fără suflare în jurul orei 19. Rudele au sunat la 112. La fața locului a ajuns un echipaj de la Serviciul de Ambulanță, care a găsit-o pe fată în stop cardio-respirator. Paramedicii i-au aplicat manevre de resuscitare, însă pentru adolescentă a fost prea târziu și a fost declarat decesul. Apelul la 112 a fost dat luni seara, în jurul orei 19:00, din Piatra Neamț. Deși au resuscitat-o zeci de minute, medicii ajunși la locul tragediei nu au putut decât să constate decesul tinerei. Adolescenta era elevă la Liceul Teologic Ortodox „Sfânta Parascheva” din Agapia și locuia cu bunica ei, după divorțul părinților.

MAE anunţă că patru români se află printre victimele teribilului accident din Italia. Marcel Ciolacu şi Klaus Iohannis au transmis condoleanţe

Zilele trecute, tatăl ei se întorsese acasă din Italia, unde muncește, iar fata îi ceruse directorului seminarului să o lase să facă naveta, ca să poată petrece timp cu tatăl ei. „Nu cunosc dacă este sinucidere, am foarte puține informații, mai ales că este și o anchetă în desfășurare. Dar din ce am vorbit cu doamna director al Liceului Teologic Agapia, fata era o elevă bună și de săptămâna trecută făcea naveta de la Agapia, la locuința din Piatra Neamț, din motive personale”, a declarat, pentru sursa citată, Florentina Luca-Moise, inspector școlar general al IȘJ Neamț.
.

„Nu au fost constatate urme de violență de niciun fel”

La locul tragediei au ajuns și criminaliști, care au deschis o anchetă pentru a elucida cazul, rezultatele necropsiei urmând să clarifice aspectele privind decesul.

Vicepreşedintele federaţiei a murit într-un grav accident rutier petrecut în Ungaria! Avea 51 de ani, era căsătorit şi avea doi copii FOTO
„A fost înregistrat un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă și urmează ca necropsia să stabilească cu exactitate cauzele care au condus la deces. Din examinarea inițială efectuată de medicul legist nu au fost constatate urme de violență de niciun fel”, a explicat procurorul Irina Brândușa Ghilan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, potrivit sursei citate.

Anchetatorii nu au găsit urme de intrare prin efracție nici în casă, nici în încăperea unde a fost descoperit corpul fetei.

Tânăra elevă provenea dintr-o familie destrămată

Părinții adolescentei sunt divorțați de mai mult timp. Tatăl muncește în Italia și a venit în țară săptămâna trecută, motiv pentru care adolescenta a solicitat directorului unității de învățământ să facă naveta o perioadă, tocmai pentru a petrece mai mult timp cu el.

„Era o elevă bună, nu lipsea. Făcea naveta în ultima perioadă, era acasă când s-a întâmplat acest trist eveniment”, a declarat Maria Monica Asofiei, directorul Liceului Teologic Ortodox „Sfânta Parascheva” Agapia, scrie Mesagerul de Neamț.