MAE anunţă că patru români se află printre victimele teribilului accident din Italia. Marcel Ciolacu şi Klaus Iohannis au transmis condoleanţe

Ministerul Afacerilor Externe anunţă, miercuri seară, că patru cetăţeni români se află între victimele accidentului din Italia.

04 oct. 2023, 20:22
MAE anunţă că patru români se află printre victimele teribilului accident din Italia. Marcel Ciolacu şi Klaus Iohannis au transmis condoleanţe

Un accident cumplit a avut loc, marți seară în Italia, la Mestre, lângă Veneția, unde un autobuz a căzut 15 metri în gol. Cel puţin 20 de pasageri au murit.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgență, în urma informațiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite, și au solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

El este șoferul autocarului prăbușit în Italia, în care au murit 21 de oameni. Alberto avea 40 de ani și i s-a făcut rău la volan
O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la fața locului, în regim de urgență, pentru a obține mai multe informații cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate.

Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români”, transmite MAE.

MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

Accident cu un autobuz cu turiști, în Italia. Autocarul a căzut de pe un pod și a luat foc. Crește numărul morților

Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

21 de persoane au murit şi 15 sunt rănite după ce un autobuz plin a căzut marţi seara de pe o pasarelă peste calea ferată şi a luat foc, la Mestre, în apropiere de Veneţia.

Autobuzul era unul electric, intrat în uz de numai un an. Transporta turişti străini care se întorceau dintr-o excursie de o zi la Veneţia. Aflat pe o pasarelă, a trecut de parapetele de protecţie şi a căzut de la o înălţime de peste 10 metri, peste calea ferată, luând foc la impact.

Accidentul a avut loc marţi seara, cu puţin timp înainte de ora locală 20:00 (21:00, ora României), pe o şosea dreaptă şi în mod normal foarte circulată care leagă districtul Mestre de centrul istoric al Veneţiei.

Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu, mesaje de condoleanţe după confirmarea decesului a patru cetăţeni români în accidentul din Italia

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu au transmis, miercuri seară, mesaje de condoleanţe, după confirmarea decesului a patru cetăţeni români în accidentul din Italia.

”Profund îndurerat de veştile de ultimă oră venite din Italia privind tragicul accident produs la Mestre, care a curmat şi vieţile a patru cetăţeni români. Transmit condoleanţe şi multă putere familiei îndoliate, în aceste momente de grea încercare”, a transmis, miercuri seară, preşedintele Klaus Iohannis.

Şi premierul Marcel Ciolacu a postat un mesaj pe Facebook. ”Doresc să transmit condoleanţe familiei celor patru români care şi-au pierdut viaţa în teribilul accident de autocar de ieri din Italia. Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste fac toate demersurile necesare în vederea parcurgerii tuturor procedurilor pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite. Dumnezeu sa-i odihnească”, a transmis premierul.