Trei elevi au avut febră şi nu au putut susţine proba de matematică la Evaluarea Naţională 2020

Evaluarea Naţională 2020. Trei elevi, unul din Sălaj, Timiș și altul Vaslui, nu au putut susţine, miercuri, proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale din cauza faptului că, în timpul triajului epidemiologic, cei trei au prezentat febră şi simptome de răceală, au informat reprezentanţii Inspectoratelor Judeţene. 

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 10:29
Trei elevi au avut febră şi nu au putut susţine proba de matematică la Evaluarea Naţională 2020

UPDATE: Încă un elev din Sălaj a avut temperatură şi nu a putut susţine proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale 2020. 

MEC a transmis că până acum, 3 candidaţi au avut temperatura peste maximul admis: 1 candidat din judeţul Sălaj, 1 candidat din judeţul Timiş, 1 candidat din judeţul Vaslui. 

Luni, la proba de Limba română, un singur absolvent de gimnaziu – din Constanţa – a fost raportat cu temperatură peste 37,3 grade.

Absolvenţii de gimnaziu care la Evaluarea Naţională au temperatura peste maximul admis, sunt în izolare ori carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu participă din alte motive medicale se vor putea înscrie la sesiunea specială a examenului, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

Ei vor susţine pe 29 iunie – proba de Limba şi literatura română, iar pe 30 iunie – la Matematică.

Ştire iniţială:

Un elev din judeţul Vaslui nu a putut suţine, miercuri, proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale, din cauza faptului că a fost descoperit în timpul triajului epidemiologic cu febră şi simptome de răceală, au informat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Inspectorul general şcolar Gabriela Plăcintă a declarat că, în afara acestui incident, cea de-a doua probă a Evaluării Naţionale s-a derulat fără probleme la nivelul unităţilor şcolare din judeţul Vaslui.

Citeşte şi: 

„Am avut un copil cu febră de peste 37,5 care a fost trimis la medicul de familie, unde s-a decis că nu poate participa la examen. Elevul avea simptome puternice de răceală. Este aşteptat să susţină examenul în sesiunea specială. În rest, la nivelul judeţului nu au fost probleme. S-au respectat măsurile de distanţare impuse, triajul elevilor a decurs normal, fără aglomerări”, a declarat, Gabriela Plăcintă, potrivit Agerpres. 

Un număr de 3.484 de elevi au susţinut, miercuri, cea de-a doua probă a Evaluării Naţionale, iar 364 au absentat, în judeţul Vaslui.

Un alt absolvent de clasa a VIII-a din judeţul Timiş nu a putut susţine proba de matematică a Evaluării Naţionale, din cauza temperaturii corporale de 37,3 grade Celsius, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Marin Popescu.

„Este vorba despre un elev de la Teremia Mare, care avea temperatura de 37,3 grade Celsius şi nu i s-a permis să intre în sala de examinare. El a fost îndreptat spre medicul de familie (…) şi va putea să participe în etapa specială a Evaluării Naţionale, care va avea loc pe 29 iunie”, a explicat Marin Popescu.

Pentru Evaluarea Naţională, în Timiş s-au înscris 5.300 de elevi, care vor fi examinaţi în 140 de centre. În judeţ au fost stabilite 10 centre de evaluare în care vor fi corectate lucrările copiilor din alte judeţe.

Citeşte şi: