Elevii, afectaţi direct de criză. Părinţii din Marea Britanie nu-şi mai permit să plătească masa de prânz, la şcoală, pentru copiii lor

Serviciile de catering școlar avertizează că tot mai mulți şcolari resimt efectele crizei, raportând o scădere abruptă a numărului de elevi capabili să plătească pentru mesele școlare pe fondul creșterii costurilor la alimentele.

06 iul. 2022, 22:29
Elevii, afectaţi direct de criză. Părinţii din Marea Britanie nu-şi mai permit să plătească masa de prânz, la şcoală, pentru copiii lor

Un sondaj realizat de Laca, organismul comercial de catering școlar din Marea Britanie, arată că preparatele din carne de vită și pui au dispărut din meniurile de prânz școlar din cauza creșterii prețurilor, multe companii raportând că inclusiv produse de bază, cum ar fi cartofii și pastele sunt acum mai rare în meniul pe care îl au elevii.

Jacquie Blake, președintele național al lui Laca, a declarat că rezultatele au fost alarmante pentru factorii de decizie, finanțarea guvernamentală pentru mesele școlare gratuite (FSM) fiind inadecvată în fața creșterii prețurilor, scrie The Guardian. „Mulți furnizori de servicii de catering din școli sunt la limită. Fără o finanțare adecvată pentru mesele școlare, cei mai vulnerabili copii vor pierde ceea ce, în unele cazuri, este singura lor masă caldă din zi„, a declarat Blake.

Citeşte Sorin Ovidiu Vîntu: „Pentru criza alimentară se puteau găsi soluții din timp, nu din cauza Rusiei a apărut. Totul e o minciună colosală, sunteți niște proști”

Serviciile de catering se străduiesc să ofere mese școlare calde și hrănitoare, dar acest lucru devine din ce în ce mai dificil și este probabil să se înrăutățească în lunile următoare. Pentru prea mulți copii familiile nu își pot permite o masă școlară plătită, dar nu sunt eligibili pentru mese școlare gratuite”, a completat Jacquie Blake.

Sondajul a constatat că mai mult de jumătate dintre furnizorii de catering au raportat o scădere a cererii pentru prânzul școlar.

În momentul de faţă sunt afectaţi şcolarii din Anglia şi Ţara Galilor, pentru că cei din Scoţia şi Irlanda de Nord au intrat deja în vacanţă.

Citeşte şi Criza de personal impune măsuri nemaiîntâlnite. Angajatorii fac publice salariile în anunţurile de angajare