Elevii care au febră în ziua Bacalaureatului pot susţine examenul în condiţii speciale. Explicaţiile ministrului Educaţiei

Absolvenţii de liceu pot susţine examenul de Bacalaureat în prima sesiune, chiar şi dacă au febră, fapte ce nu le permite intrarea în sală. Aceştia pot susţine examenul în condiţii speciale, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 20:00
Elevii care au febră în ziua Bacalaureatului pot susţine examenul în condiţii speciale. Explicaţiile ministrului Educaţiei

„Metodologia de Bacalaureat prevede posibilitatea de a susține examenul în condiții speciale. Pentru Evaluarea Națională nu există posibilitatea aceasta. Condiții speciale înseamnă că pot da examenul în spital sau la domiciliu, cu o comisie specială. E o măsură care s-a aplicat și în anii trecuți”, a declarat Monica Anisie, la Digi24.

Dezinfecţie şi igienizare în şcoli pentru cursurile de pregătire a examenelor naţionale. Anunţul ministrului Educaţiei

Ministrul Educaţiei a explicat că părintele trebuie să ceară comisiei județene de Bacalaureat susținerea examenului în condiții speciale. Ulterior, comisia județeană face o solicitare care trebuie aprobată de comisia naţională de la Minister.

Ce se întâmplă dacă elevul are febră chiar în ziua examenului

Dacă elevul află chiar în ziua examenului că nu poate intra în sală, el poate susţine proba cu subiectul de rezervă, după încheierea examenului din ziua respectivă, a mai precizat ministrul Educaţiei.

Aproape 150.000 de elevi de liceu vor susține în luna iunie examenul de Bacalaureat și aproape 180.000 de elevi de gimnaziu vor susține Evaluarea Națională, a mai spus Monica Anisie.

Ce firme vor furniza măştile pe care Ministerul Educaţiei le va distribui în şcoli. Anisie: Până luni vor ajunge în fiecare unitate