Dezinfecţie şi igienizare în şcoli pentru cursurile de pregătire a examenelor naţionale. Anunţul ministrului Educaţiei

Publicat: Joi, 28 Mai 2020 22:39 // Actualizat: Joi, 28 Mai 2020 23:10 // Sursa: romaniatv.net

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a dat asigurări că şcolile sunt pregătite corespunzător pentru a-i primi începând din 2 iunie pe elevii care iau parte la cursurile de pregătire pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

"În sala de clasă, vreau să-i asigur pe părinţi, că se va realiza dezinfectarea şi igienizarea, băncile vor fi igienizate, la fel şi scaunele. Se va realiza în fiecare zi dezinfecţie şi igienizare. Cu o oră înainte de a pătrunde elevul în sala de curs se va realiza aerisirea acelei săli, iar după cele două sau trei ore de curs, elevul va părăsi şcoala tot pe un culoar bine definit şi, la ieşirea din şcoală, vor arunca măştile pe care le-au ţinut în timpul cursurilor şi vor primi o altă mască, de la şcoală, pentru a-şi continua drumul către casă în siguranţă", a declarat ministrul Educaţiei joi, într-un interviu la postul Realitatea Plus, conform Agerpres.

Anisie: Reprezentanţii învăţământului privat sunt dispuşi să ofere spații pentru elevii de la stat

Monica Anisie a mai precizat că şcolile sunt pregătite atât cu cadrele medicale care să ia temperatura elevilor la sosire, precum şi cu dezinfectanţii necesari. De asemenea, în sălile de clasă, băncile vor fi amplasate la doi metri una faţă de cealaltă, în faţă, spate, cât şi lateral.

Ministrul Educaţiei a menţionat că aceleaşi măsuri de prevenţie vor fi aplicate şi la susţinerea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului.

Pe 2 iunie vor începe cursurile de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, care vor susţine în această vară examenele naţionale.

Ministrul Educaţiei, despre măştile pentru elevi şi cadrele didactice. "De mâine începe distribuţia către inspectoratele şcolare"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dezinfectare igienizare măşti ministrul educatiei Monica Anisie şcoli
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H