Elevii din Anglia nu vor susţine examene din cauza pandemiei COVID-19. Cum vor fi evaluaţi

Restricţiile şi numărul ridicat de infecţii cu COVID-19 dau peste şcoala. În Anglia, elevii nu vor susţine în acest an examene din cauza pandemiei. Anunţul a fost făcut de ministrul britanic al Educaţiei, Gavin Williamson.

06 ian. 2021, 19:38
Elevii din Anglia nu vor susţine examene din cauza pandemiei COVID-19. Cum vor fi evaluaţi
foto: The Guardian

Elevii din Anglia nu vor susţine examene formale în acest an din cauza pandemiei COVID-19. Ministrul Educaţiei a precizat şi care va fi alternativa de evaluare.

Gavin Williamson a explicat că examenele pentru elevii cu vârste de 14 şi 18 ani, care se aflau la baza procedurii de admitere în licee şi universităţi, vor fi înlocuite cu note acordate de profesori, transmite agenţia Reuters, citată de edupedu.ro.

Citeşte şi: Boris Johnson a anunţat lockdown total în Anglia. Şcolile vor fi închise, oamenii trebuie să stea în case

Elevii din Anglia nu vor susţine examene din cauza pandemiei COVID-19. Începe al treilea lockdown

Anglia a intrat marţi în cel de-al treilea lockdown naţional. Din acest motiv, şcolile şi magazinele vor fi închise, iar oamenii va trebui să stea în casă deoarece creşterea numărului de infecţii cu noua tulpină COVID-19 ar putea duce la supraaglomerarea sistemului de sănătate.

„Deşi examenele sunt modalitatea cea mai corectă de a evalua cunoştinţele unui elev, din cauza impactului acestei pandemii, nu este posibil să organizăm aceste examene anul acesta” a declarat ministrul Educaţiei în Parlament britanic, conform Agerpres.

La începutul anului, Gavin Williamson a fost criticat din cauza sistemului de evaluare pe bază de algoritmi. Oficialul britanic a fost nevoit să renunţe la această procedură, după ce erorile din sistem au dus la rezultate incorecte pentru unii elevi, afectându-le admiterea la universităţi.

Pe fondul protestelor, rezultatele stabilite cu ajutorul algoritmilor au fost înlocuite cu note stabilite de profesori în cazurile în care elevii au considerat că au fost nedreptăţiţi.

Coronavirus în Marea Britanie. A fost raportat cel mai ridicat număr de decese

Marea Britanie a raportat peste 1.000 de decese provocate de COVID-19 pentru prima dată din luna aprilie 2020, chiar dacă Guvernul de la Londra face eforturi pentru a limita infectările cu noua tulpină care este mai transmisibilă.

În Regatul Unit au înregistrat miercuri 1.041 decese survenite într-o perioadă de 28 de zile, după un rezultat pozitiv al testului pentru coronavirus şi 62.322 de noi cazuri de COVID-19, arată datele oficiale.

Statisticile de marţi indicaseră 60.916 de noi infecţii cu coronavirus şi 830 de decese. Marea Britanie se numără printre ţările cel mai grav afectate de COVID-19, cu cel mai ridicat număr de decese din Europa.

Citeşte şi: Până când vor mai putea românii să călătorească în Marea Britanie doar cu cartea de identitate. Reguli noi odată cu încheierea perioadei de tranziție a Brexit