18 unităţi şcolare închise din cauza COVID în Bucureşti. Elevii din aproape 3000 de clase fac cursuri online din cauza COVID-19

Toţi elevii din 18 unităţi şcolare fac cursuri în format online din cauza COVID-19, a anunţat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. De asemenea, elevii din aproape 3.000 de clase din şcoli din Capitală au activitatea faţă în faţă suspendată şi fac cursuri în online.

06 oct. 2021, 16:12
18 unităţi şcolare închise din cauza COVID în Bucureşti. Elevii din aproape 3000 de clase fac cursuri online din cauza COVID-19

Mii de elevi din Bucureşti fac cursuri online din cauza COVID-19.

„Scoli integral in online – 18 (8 au fost introduse in hotărârea cmbsu de luni, 10 din ele urmează sa fie introduse in hotărârea cmbsu de azi/mâine). Sunt incluse solicitările primite de la scoli pana in ora 12.00, situația se actualizează permanent.
Nr de unități care au cel putin 1 clasa in online – 551
Nr clase cu activitate in sistem online – 2944”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISMB, Eleonora Larisa Gojnete.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, lămuriri despre testarea elevilor în școli: Școlarii nu fac testul pe cont propriu. Am transmis o instrucţiune!

Hotararea CMBSU nr. 63_06.10.2021 (1)

Din prevederile ordinului comun:

Scenariul 1 – Participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie

– indiferent de rata de incidență cumulată, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate în grupă/clasă/unitate de învățământ/conexă

Scenariul 2 – Participarea zilnică, în sistem online a elevilor

– Cu aplicarea dispozițiilor art. 6, în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/grupă/unitate de învățământ/conexă, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/clasei/unității de învățământ/conexe.

Personalul didactic/nedidactic şi personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învăţământ în unitățile de învățământ special are obligaţia să poarte mască de protectie în permanenţă în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, precum şi în sălile de clasă, cu excepţia situaţiilor în care procesul specific de predare/învăţare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care vor putea folosi viziere.

Este permisă desfășurarea orelor de educație fizică în săli de sport/spații interioare, fără obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile în care rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică de 2/1000. La o rată de incidență mai mare de 2/1000, orele de educație fizică se pot desfășura doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție. Prin excepție, preșcolarii nu au obligația purtării măștii de protecție în timpul orelor de educație fizică.

Citeşte şi: COVID-19 200.000 de teste rapide retrase din cauza riscului crescut de rezultate fals pozitive