Elevii din Bucureşti revin fizic la şcoală de miercuri. Dispare regula care stabilea că modificarea scenariului se face doar vinerea

Rata de incidenţă COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 1 şi conform declaraţiilor ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, toţi elevii şcolilor şi liceelor din Capitală ar putea reveni fizic în bănci de miercuri.

17 mai 2021, 10:39
Elevii din Bucureşti revin fizic la şcoală de miercuri. Dispare regula care stabilea că modificarea scenariului se face doar vinerea

Toţi elevii din Bucureşti ar putea reveni fizic la şcoală începând de miercuri, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, după ce incidenţa COVID-19 în Bucureşti a scăzut sub 1 la mie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vrea să modifice ordinul comun de ministru Educație-Sănătate în sensul în care referința pentru revenirea fizic în bănci a tuturor elevilor să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.

„Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme in aceasta seara in Monitorul Oficial. Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbari de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent.
Practic, in acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală in București, fără diferențiere in funcție de clasa, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Modificarea Ordinului comun de ministru Educatie-Sanatate crează cadrul pt ca CJSU/CMBSU sa poată decide in acord cu ISJ/ISMB și DSP.
Cazurile de elevi care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, trebuie sa aibă asigurat accesul online la procesul de invatamant”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Toţi elevii din peste 90% din şcolile din România revin fizic la şcoală de luni. Ce se întâmplă în Bucureşti

Ministrul Educaţiei a mai precizat, într-o intervenţie telefonică la România TV, că elevii care prezinta simptome specifice COVID-19, vulnerabilităţi medicale sau alte motive întemeiate trebuie să aibă asigurat învăţământul online.

Elevii vor putea sta fără mască în exteriorul şcolii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că de săptămâna aceasta în exteriorul unităţilor de învăţământ elevii vor putea sta fără mască de protecţie. Ministrul Educaţiei a precizat însă că se va păstra regula pauzelor decalate pentru a se evita aglomerările.

„În exteriorul școlii (spatii deschise) se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protectie, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările”, a anunţat ministrul Educaţiei.

În spațiile închise e obligatorie purtarea măștii de protecție, a precizat ministrul Educaţiei, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Luni, în 654 localități, in care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, vor rămâne in online (Scenariul galben) elevii claselor a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a10-a și a 11-a (300.000 elevi, reprezentând cca. 10%).