Elevii din China poartă pălării de un metru pentru a păstra distanţarea socială

Elevilor din China li s-a cerut să poarte ”pălării de un metru” pentru a putea păstra distanța socială în momentul în care se vor întoarce la școală. 

RomaniaTV.net
27 apr. 2020, 17:48
Elevii din China poartă pălării de un metru pentru a păstra distanţarea socială

Un videoclip a surprins mai mulți elevi în timp ce purtau pălării cu bastoane întinse pe ambele părți pentru a putea păstra distanța de un metru față de colegii săi, în momentul în care s-au întors la școală.

Citește și: COVID-19. China e acuzată că a minţit lumea, ţara a fost dată în judecată de statul american Missouri

În China, elevii s-au întors la școală după o pauză de trei luni, ca măsura de siguranța în contextul pandemiei de coronavirus. 

Ideea pălăriilor de un metru a fost sugerată de școala primară Yangzheng din Hangzhou, provincia Zhejiang din estul Chinei. Directorul instituției susține că aceste pălării îi pot ajuta pe elevi să păsteze distanțarea socială.

„Îi încurajăm pe studenții noștri să poarte pălăriile pentru a rămâne la cel puțin un metru unul de celălalt”, a spus directorul pentru presă.

China și-a diminuat restricțiile de călătorie, deoarece țara observă o scădere constantă a cazurilor de coronavirus. Orașul Wuhan, unde a început pentru prima dată pandemia, a susținut că a externat toți pacienții cu COVID-19 din spitale, marcând progrese semnificative pentru China.

Între timp, zeci de mii de studenți din ultimul an de liceu și liceu din Shanghai și Guangzhou s-au întors luni în campus în timp ce studenții absolvenți din liceele din Beijing au reluat  astăzi cursurile. Toate școlile și universitățile trebuie să impună măsuri stricte de prevenire pentru a opri răspândirea bolii, inclusiv oferirea de măști gratuite pentru față, dezinfectarea campusului și amenajarea unor zone de carantină.

De asemenea, școlile trebuie să instaleze instalații de screening cu termometre ultra roșii pentru a monitoriza temperatura studenților.