Elevii din învăţământul privat vor primi gratuitate la serviciile publice de transport

Elevii din învăţământul privat vor avea dreptul la gratuitate la serviciile publice de transport, decizie luată marţi de Camera Deputaţilor. 

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 12:04
Elevii din învăţământul privat vor primi gratuitate la serviciile publice de transport

Potrivit actului normativ, se garantează dreptul la gratuitate şi elevilor din învăţământul privat. Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare stabilirea unor măsuri pentru asigurarea gratuităţii transportului local şi judeţean pentru elevi prin subvenţionarea de către unitatea administrativ-teritorială care a delegat/gestionează acest serviciu. 

Citeşte şi: Proiect de lege: încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie e pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 5 ani

„Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local şi judeţean, rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. În vederea asigurării gratuităţii prevăzute la alin. (1) decontarea cheltuielilor se face de la bugetul de stat prin transfer către unităţile administrativ-teritoriale.

Gratuitatea este asigurată de către autorităţile administraţiei publice locale, prin subvenţionarea operatorului de transport conform Legii serviciilor publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale 92/2007. Elevii au dreptul la decontarea cheltuielilor cu transportul de interes public desfăşurat în alte condiţii decât sub forma unui serviciu public. Decontarea se va realiza de către unitatea de învăţământ”, prevede proiectul.