Elevii din Italia se reîntorc la şcoală. Directorii răspund penal pentru copiii care se îmbolnăvesc de coronavirus

Ministerul Educaţiei din Italia anunţă că directorii instituţiilor de învăţământ din peninsulă răspund penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus. De asemenea, la primul caz de covid depistat în şcoală, toată clasa intră în carantină. 

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 17:24
Elevii din Italia se reîntorc la şcoală. Directorii răspund penal pentru copiii care se îmbolnăvesc de coronavirus

În Italia se fac ultimele pregătiri pentru începutul de an şcolar. În aproape două săptămâni elevii se vor întoarce în clase cu bănci individuale, mai puţini la număr şi cu masca pe faţă. Potrivit Ministerului Educaţiei, directorii de şcoală sunt responsabili cu prevenirea infecţiei în instituţia pe care o conduc. În cazul izbucnirii unui focar, autorităţile pot deschide o anchetă penală în şcoală.

„Directorii de şcoli din Italia răspund penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus. La primul caz de coronavirus depistat în şcoală, toată clasa intră în carantină”, anunţă o circulară a Ministerului Educaţiei din Italia.

Mirella Guţă, directoarea Şcolii Giudice Rosario Livatino din localitatea Roccalumera, Regiunea Sicilia, singurul director de şcoală de naţionalitate română din Peninsulă, a vorbit pentru Mediafax despre responsabilitatea cadrelor didactice faţă de elevi, în contextul pandemiei de coronavirus.

„La rândul nostru trăim o situaţie în care te zbaţi ca să reuşeşti totul însă nu depinde numai de noi,” a spus Mirella Guţă.

„Părinţii cred, însă, că dascălii îi pot proteja pe elevi de infectarea cu noul coronavirus, este de părere Chirichiţa Nedelea, mamă a doi elevi de la o şcoală din Roma. „Noi ne bazăm pe statul la distanţă văzând că sunt monobănci şi pe atenţia învăţătorilor, ca şi până acum am avut încredere în ei.”

Citeşte şi Dr. Alexandru Rafila propune SIMULĂRI înainte de începerea şcolii. „Să vedem cum suportă copiii masca timp de 4-5 ore”