Elevii din Kazahstan au mai multă imaginaţie decât ai noştri: Fiţuică de 11 metri lungime pentru BAC

Un elev din Kazahstan a fost prins la Bacalaureat cu o fițuică de 11 metri lungime. Elevul a reuşit să treacă cu aşa-zisa "fiţuică" prin filtrul profesorilor, dar nu şi-a dus "opera" până la capăt, pentru că a fost prin în sală copiind de pe "lung-metrajul" său.

RomaniaTV.net
09 iun. 2012, 14:40
Elevii din Kazahstan au mai multă imaginaţie decât ai noştri: Fiţuică de 11 metri lungime pentru BAC

Elevul, al cărui nume nu a fost făcut public, a reușit să ia cu el fițuica în sala de examen, în ciuda faptului că a fost controlat la intrare. Spre ghinionul lui, a fost prins înainte să apuce să o folosească.

Pe fiţuica de 11 metri lungime erau înşiruite nu mai puţin de 25.000 de răspunsuri la cele cinci materii obligatorii pentru examenul de Bacalaureat, scrie presa rusă.  Fiţuica fusese redactată pe computer, apoi foile imprimate mărunt fuseseră decupate în bucăţele, iar acestea lipite între ele ca o armonică, astfel încât elevul să le poată consulta pe „capitole”.

Cu toate că furtişagul ingeniosului elev a fost pedepsit după regulamentul şcolar, unul dintre profesori, mai milos,  a apreciat munca elevului, spunând că el „a muncit din greu”  pentru a face aşa ceva şi că „îi pare rău” că nu a reuşit să ia examenul din cauza fiţuicii.