Elevii încep noul an FĂRĂ MANUALE. Ministerul Educaţiei a întârziat procedura de achiziţionare a cărţilor

Elevii de la clasele a XI-a şi a XII-a nu vor avea nici în anul şcolar 2016-2017 manuale din cauză că Ministerul Educaţiei a întârziat procedura de achiziţionare a manualelor. Editorii de carte spun că nu mai au timp fizic să tipărească toate cărţile. Ei ar trebui sa imprime trei milioane de manuale care să ajungă pe băncile şcolilor pe 12 septembrie, când încep cursurile. Negocierile pentru achiziţionarea cărţilor abia au început.

02 aug. 2016, 11:35
Elevii încep noul an FĂRĂ MANUALE. Ministerul Educaţiei a întârziat procedura de achiziţionare a cărţilor

Nu cred că până în data de 10-15 septembrie se pot furniza manuale pentru că e vorba de o cantitate foarte mare, durează foarte mult achiziționarea hârtiei, tipărirea efectivă a manualelor, transportul„, a declarat Cristian Gresanu, preşedintele Uniunii Editorilor din România.

Elevii spun că ei au făcut nenumărate demersuri pentru a avea manuale de la începutul anului şcolar, scrie digi24.ro.

Citeşte şi Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor avea MANUALE GRATUITE, începând cu anul şcolar 2016-2017

Procedura ministerului de selecție a editurilor e destul de greoaie. Sperăm că până la începutul anului școlar să existe o eficiență în ce privește implementarea manualelor în școli. Nu e normal ca în 2016, după cinci ani de la emiterea legii educației, în continuare elevii claselor a 11- a și a 12-a să nu aibă manuale disponibile„, a precizat Vlad Ştefan, preşedintele consiliului Naţional al Elevilor.

În luna iunie, o instanţă din Constanţa le-a dat câştig de cauză elevilor care au dat Ministerul Educaţiei în judecată pentru că nu asigură manuale gratuite liceenilor din ultimele clase. În replică, oficialii Ministerului Educţiei susţin că manualele vor fi gata până când începe şcoala.

Toate demersurile secretarilor de stat care au atribuții pe acest domeniu într-acolo se îndreaptă„, a declarat Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt Ministerul Educaţiei.

Citeşte şi Adrian Curaj, la predarea mandatului: Educaţia are nevoie de credibilitate, de stabilitate şi de respect


loading...