Elevii, păcăliți de Ministerul Educației: nu mai primesc burse

Păcăleală uriașă la Ministerul Educației. Ligia Deca, succesorul lui Sorin Cîmpeanu în funcție, primește acuzații grave din partea asociațiilor de părinți și elevi. 

23 dec. 2022, 19:27
Elevii, păcăliți de Ministerul Educației: nu mai primesc burse

Ministerul Educației se află în centrul unui nou scandal monstru. Instituția guvernamentală a semnat pentru acordarea ilegală de burse elevilor de liceu, iar acum trimite școlilor adrese prin care susține că elevii „renunță” la banii promiși.

Instituția Ligiei Deca susține că elevii bursieri trebuie scoși de pe listele de beneficiari ai programului „Bani de liceu”, a transmis Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

„Având în vedere solicitările elevilor beneficiari ai Programului național de protecție socială Bani de liceu de a renunța la acest sprijin financiar ca urmare a imposibilității cumulării acestuia cu alte burse, conform legislației în vigoare, solicitări centralizate și transmise Comisiei Naționale a programului de către comisiile Banii de liceu constituite la nivelul inspectoratelor școlare, precum și necesitatea operării acestor modificări în aplicația dedicată, la momentul depunerii acestor solicitări, vă comunicăm următoarele:

  • operarea modificării solicitate de elevi se va realiza de către persoana desemnată inițial pentru introducerea elevilor în aplicație, accesând modulul de marcare a absentelor, selectând statusul Retras și marcând data retragerii”, se arată în informare.

Mari contradicții la Guvern. Ordinul care stabilește criteriile pentru bursele elevilor încalcă 2 hotărâri de Guvern. Elevii cu bursa socială nu pot beneficia și de bursa „Bani de liceu” sau de cea profesională, conform HG-urilor, în timp ce noul ordin prevede că au acest drept.

Elevii care primesc bursa „Bani de liceu” nu pot beneficia și de bursă socială, potrivit art. 10 din Hotărârea de Guvern nr. 1.488 din 9 septembrie 2004, informează EduPedu.

În plină criză economică, Ligia Deca, ministrul Educaţiei, îi învaţă pe români să facă economii.