Elevii români, aflaţi în Sri Lanka în timpul atacurilor cu bombe de Paşte, au revenit în ţară

Cei 8 copii romani care se aflau în Sri Lanka în momentul atentatelor de Paşte s-au întors de urgenţă în ţară. Autorităţile au decis ca elevii să se intoarcă cu trei zile mai devreme în Romania din cauza situaţiei critice din Sri Lanka.

RomaniaTV.net
23 apr. 2019, 10:32
Elevii români, aflaţi în Sri Lanka în timpul atacurilor cu bombe de Paşte, au revenit în ţară

Grupul de elevi de la un liceu din Iași, aflat într-un schimb de experiență în Sri Lanka, a revenit marţi, în siguranță, în România, a anunţat Ministerul de Externe de la Bucureşti, într-un comunicat de presă.

„Aceștia au beneficiat de sprijinul reprezentanților Ambasadei României la Colombo și al Consulatului Onorific al României la Kandy, fiind escortați de poliția locală până la Aeroportul Internațional din Colombo.

Totodată, pentru facilitarea conexiunii către București, cetățenii români au primit sprijin din partea Ambasadei României la Doha.

Reprezentanții Ambasadei României la Colombo au menținut legătura în permanență cu autoritățile locale și cu cetățenii români, aceștia fiind în afara oricărui pericol”, se mai arată în comunicatul MAE.

Unul dintre atacatori sinucigaşi, surprins de camerele de supraveghere înainte de a detona bomba în una din bisericile din Sri Lanka

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: 0094 11 2676520 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539.

Ambasada României la Colombo menţine situația în atenție, fiind în contact cu cetățenii români aflați pe spațiu și cu autoritățile locale, pentru acordarea de asistență consulară.

Celula de Criză a MAE își continuă activitatea și se vor transmite noi date pe măsură ce vor fi obținute și transmise de către Ambasada României la Colombo – Sri Lanka.