Elevii români au câştigat şapte medalii şi o menţiune la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia

Echipa României a obţinut şapte medalii (trei medalii de aur, două medalii de argint şi două medalii de bronz) şi o menţiune la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia, care a avut loc la Hangzhou, în perioada 3-11 mai 2015.

12 mai 2015, 18:42
Elevii români au câştigat şapte medalii şi o menţiune la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia

Opt elevi de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au obţinut premii la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia, care s-a desfăşurat în Hangzhou, China.

Medaliaţi în 2014 cu argint, Dan Ştefan Eniceicu (clasa a XI-a), Tudor Costel Creţu (clasa a XI-a) şi Cristian Alexandru Frunză (clasa a XII-a) au cucerit acum medaliile de aur.

Medaliile de argint au fost obţinute de Ileana Rugină (clasa a XII-a) – menţiune la ediţia precedentă – şi Andrei Răduc (clasa a XII-a), iar cele de bronz de Gabriel Găitan (clasa a XII-a) şi Mălin Stănescu (clasa a XI-a). Ovidiu Mihai Popa (clasa a XI-a) a fost distins cu menţiune.

Pregătirea olimpicilor a fost asigurată de doamnele profesor Rodica Ionescu şi Delia Davidescu, precum şi de cadrele didactice care au luat parte la stagiul de pregătire şi selecţie a lotului de fizică, provenite atât din unităţi de învăţământ preuniversitar, cât şi din facultăţile de fizică din Bucureşti, Iaşi, Craiova şi Cluj-Napoca.

Ajunsă la a XVI-a ediţie, competiţia este destinată exclusiv statelor de pe continentul asiatic, România fiind singurul stat din afara acestui spaţiu, invitat să participe în semn de recunoaştere şi apreciere a rezultatelor deosebite obţinute în fiecare an la Olimpiada Internaţională de Fizică. Delegaţia României a fost condusă de doamna Delia Davidescu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi domnul Sebastian Popescu (conf. univ. dr. şi decan al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi).

CITEŞTE ŞI: Elevii români au câştigat şase medalii la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”