Elevii s-au întors la şcoală luni, după vacanţa de primăvară

Peste 3.200.000 de elevi şi preşcolari s-au întorc la şcoală luni, după terminarea vacanţei de primăvară, urmând ca spre sfârşitul anului şcolar să aibă loc evaluări la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat.

RomaniaTV.net
22 apr. 2012, 09:22
Elevii s-au întors la şcoală luni, după vacanţa de primăvară

Pe elevi îi aşteaptă, de asemenea, tezele din semestrul al doilea, care se susţin, de regulă, până la 25 mai.

Elevii nu vor avea cursuri în zilele libere prevăzute de lege, respectiv marţi, 1 mai (Ziua Muncii) şi luni, 4 iunie (a doua zi de Rusalii).

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, vacanţa de vară este programată în intervalul 23 iunie-9 septembrie, fiind mai scurtă decât cea din 2011, când anul şcolar a început la 12 septembrie.

Anul acesta, în premieră, una dintre săptămânile vacanţei de primăvară, intitulată Şcoala Altfel, a fost dedicată activităţilor educative extracuriculare şi extraşcolare, principalul obiectiv fiind implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele elevilor, în domenii cât mai diverse şi interesante.


loading...