Elevii se reîntorc de luni la şcoală. Ce se întâmplă cu testele de salivă pentru depistarea coronavirusului

Deşi elevii se reîntorc de luni la şcoală, Ministerul Educaţiei are teste de salivă doar pentru prima zi. Anunţul a fost făcut de Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei pentru Invăţământ Preuniversitar.

30 dec. 2021, 19:39
Elevii se reîntorc de luni la şcoală. Ce se întâmplă cu testele de salivă pentru depistarea coronavirusului

Elevii se reîntorc luni la şcoală, însă Ministerul Educaţiei are teste de salivă pentru depistarea coronavirusului doar pentru prima zi.

Elevii se reîntorc de luni la şcoală. Ce se întâmplă cu testele de salivă

Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației pentru Învățământ Preuniversitar, a declarat că testele de salivă pentru depistarea coronavirusului ajung doar pentru prima zi de şcoală.

„Avem teste asigurate pentru elevii de gimnaziu și liceu, cei care încep cursurile pe 3 ianuarie. În acest moment, numărul testelor din unitățile școlare este suficient pentru aceștia, pentru o testare. (…) Pentru cea de-a doua testare din prima săptămână așteptăm să vedem care va fi graficul de distribuție de la DSU”, a declarat Sorin Ion la Europa Fm.

Citeşte şi Şcoli închise şi după Revelion în Europa. Octavian Jurma: „După sărbători, şcolile ar trebui închise 10 zile”

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei îi îndeamnă pe părinţi să testeze copiii şi să nu-i trimită la școală dacă sunt bolnavi.

„Cel puțin la fel importantă ca testarea, ca vaccinarea, este și responsabilitatea fiecăruia dintre noi, în special a părinților și îi rog pe această cale să utilizeze testele pe care le distribuim, să raporteze unității școlare orice test pozitiv, să meargă să-și confirme testul prin PCR.”, a mai precizat Sorin Ion.

Reamintim că Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a reușit să cumpere înainte de vacanță doar 14,5 milioane de teste din cele 70 milioane necesare până la finalul lunii decembrie.

Statul vrea să cumpere din nou teste de salivă pentru elevi. ONAC anunță licitație pentru 55 de milioane de teste cu 10 lei/test fără TVA, ambalate individual sau cel mult câte două.

Structură an şcolar

Potrivit noului calendar aprobat în noiembrie, toate clasele din învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal vor fi în vacanţă de vineri, 24 decembrie, până duminică, 2 ianuarie 2022, urmând să se întoarcă la cursuri pe 3 ianuarie.

Grupele/clasele din învăţământul preşcolar şi primar vor avea vacanţă până pe 9 ianuarie 2022.

Semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie, iar semestrul al doilea va începe pe 17 ianuarie.

Următoarea vacanţă – cea de primăvară (Paşte) – va fi de vineri, 15 aprilie 2022 – până duminică, 1 mai 2022.

Citeşte şi Federația părinților îl acuză pe ministrul Educației că a „aruncat la coș” petiţia semnată de 130.000 de persoane. „Pierderile sunt IMENSE și vi se datorează”

 


loading...
Partenerii noștri