Elevii și profesorii de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, premiați cu medalia de Onoare a Ministerului Culturii. Lucian Romașcanu: ”Ei sunt viitorul”

Ministrul Lucian Romaşcanu a acordat marţi medalia de Onoare a Ministerului Culturii unor elevi şi profesori de la Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali”.

25 apr. 2023, 21:12
Elevii și profesorii de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, premiați cu medalia de Onoare a Ministerului Culturii. Lucian Romașcanu: ”Ei sunt viitorul”
Elevii și profesorii de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, premiați cu medalia de Onoare a Ministerului Culturii. Lucian Romașcanu: ”Ei sunt viitorul”

Elevii și profesorii de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, premiați cu medalia de Onoare a Ministerului Culturii. 25 de elevi și cinci profesori au fost premiați în cadrul unui eveniment găzduit de Opera Naţională Bucureşti, la care care au luat parte mai multe instituţii şi personalităţi culturale, care la rândul lor, au primit distincţii şi ordine naţionale semnate de către preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și Lucian Romașcanu, despre întâlnirea cu românii din SUA: ”400 de copii învață la Chicago să nu uite România”

Elevii și profesorii de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, premiați cu medalia de Onoare a Ministerului Culturii

În cadrul acestui eveniment Lucian Romașcanu a lansat distincțiile pe care le-am înființat prin ordin de ministru spre a onora valorile culturale și artistice ale țării.

”Astăzi am avut marea bucurie de a oferi Medalia de Onoare a Ministerul Culturii unor minunați elevi și profesorilor lor de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali în Opera Națională București.

A fost lansarea distincțiilor pe care le-am înființat prin ordin de ministru spre a onora valorile culturale și artistice ale țării.

Cum am declarat presei, avem o diplomă de onoare şi o distincţie de excelenţă. Astăzi le-am lansat şi sunt foarte bucuros că am făcut-o pentru nişte copii extrem de talentaţi. Ei sunt viitorul, ei sunt cei care vor fi, la un moment dat, titularii acestei scene superbe. Iar faptul că o mămică ne-a adus la cunoştinţă performanţa superbă pe care au avut-o la Youth America Grand Prix (Europe), m-a făcut să mă gândesc că cea mai potrivită lansare a diplomelor trebuie să fie cu ei, oferindu-le aceste simboluri ale recunoştinţei noastre pentru întregul lor efort, o încurajare pentru ceea ce, cu certitudine, îşi doresc să facă mai departe.

De asemenea, am oferit Diploma de Onoare și unor mari nume ale baletului, seniori, exemple mari de urmat pentru tineri: Ileana Iliescu, Magda Rovinescu, Ioan Tugearu, Cristian Crăciun.

Am transmis și distincțiile oferite de președintele României, la propunerea Ministerului Culturii, unor artiști deosebiți și unor instituții muzeale: Muzeul Unirii Iași, Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Vrancei, Focșani, Muzeul George Enescu, Mihaela Marcu, soprană, George Petean, bariton și Dumitru Macovei, Artist plastic”, a scris Lucian Romașcanu pe pagina sa de Facebook.

Citește și Austria l-a dezamăgit profund pe Lucian Romașcanu: ”Iubeam Austria dintr-o mie de motive. Totul este acum doar o imensă amărăciune”