Elevii sunt de părere că şcolile trebuie să se pregătească de scenariul roşu

CNE este de părere că este vital ca școlile să se pregătească pentru tranziția la educație exclusiv online. Aceștia văd scenariul roșu drept un scenariu ce s-ar putea aplica foarte curând în toată țara, având în vedere numărul mare de cazuri de COVID-19, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 16:41
Elevii sunt de părere că şcolile trebuie să se pregătească de scenariul roşu

Acesta e momentul pe care toţi îl anticipam cu teamă: creşterea rapidă, incontrolabilă, a numărului de cazuri şi apariţia acestora inclusiv în unităţile de învăţământ. Facem apel la autorităţi, cu precădere la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la primari şi la directorii unităţilor de învăţământ, să ia toate măsurile care se impun pentru a garanta faptul că tranziţia la educaţia exclusiv online poate fi făcută oricând, dacă va fi nevoie. Sănătatea elevilor şi a profesorilor trebuie să aibă prioritate!”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit sursei citate mai sus.

Ministerul Educaţiei: 355 de şcoli au intrat în scenariul roşu. 33 sunt în Capitală

Potrivit CNE, pentru mulţi elevi, lipsa materialelor de protecţie sanitară oferite de către autorităţi „şi-a spus cuvântul”, aceştia aflându-se în imposibilitatea de a participa la cursurile fizice, întrucât „nu îşi pot permite” procurarea măştilor şi a dezinfectanţilor în fiecare zi, informează Agerpres.

În aceeaşi notă, pentru elevii care urmează cursurile de la distanţă, fie din cauza faptului că se află într-o grupă de risc, fie pentru că şcoala lor este încadrată în scenariul galben sau roşu, absenţa dispozitivelor conectate la internet reprezintă un impediment major în garantarea accesului la educaţie. (…) Din aceste motive, considerăm că este extrem de important ca şcolile să înceapă pregătirile pentru tranziţia la educaţie exclusiv online, scenariu care pare din ce în ce mai probabil, de pe o zi pe alta”, mai susține Consiliul Național al Elevilor.