Elevii vor avea cursuri în şcoli la care să înveţe cum să se protejeze în mediul online

Marcel Vela, ministrul de Interne, consideră că în școli ar trebui să existe un program prin care elevii să învețe să se protejeze de pericolele din mediul online. Șeful MAI a declarat, la Digi24, că dorește să discute cu ministrul Educației, Moncia Anisie, pentru "a găsi o formulă legală astfel încât tinerii să fie preveniți cu privire la acest pericol din online".

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 13:39
Elevii vor avea cursuri în şcoli la care să înveţe cum să se protejeze în mediul online

„Cred că trebuie intervenit pe zona educațională, adică în școli (…) să dezvoltăm această problema de a ne proteja în față pericolelor din spațiul online. Sunt anumite persoane care, pentru a aduce cât mai mulți urmăritori pe pagină lor, cu orice preț pentru a-și atinge scopul,, ajung să facă postări uneori tendențioase și chiar infracționale, care pot deveni modele pentru tinerii care îi urmăresc. Doresc să am o discuție cu doamna Anisie pentru a găsi o formulă legală astfel încât tinerii să fie preveniți cu privire la acest pericol din online”, a declarat Marcel Vela.

În cazul tinerei amenințate cu moartea de susținătorii vloggerului „Colo”, șeful MAI a dat asigurări că aceasta va avea tot sprijinul poliției.

Citeşte şi: Ministrul Internelor, Marcel Vela, intervine în cazul fetei ameninţate cu moartea după ce l-a reclamat pe vloggerul Colo

„În primă fază am luat legătura cu tânăra amenințată, i-am transmis că vom veghea la integritatea și siguranță sa. Chiar acum înregistrăm un nou dosar pentru amenințări și îi vom găsi pe toți cei care continuă această procedură de a amenința în spațiul online.

Vom face o analiză foarte profesionistă, se va demara o anchetă competentă sub supravegherea procurorului astfel încât toți cei care au făcut amenințări vor suferi rigorile legii. Avem măsuri specifice pe care prefer să nu le destăinui public. Ce mă intrigă pe mine este conținutul violent pe care-l promovează unii tineri în online. Am făcut un apel părinților pentru a fi foarte atenți cu ceea ce fac copiii lor, iar mai târziu pot ajunge în zona infracțională”, a declarat Marcel Vela. 

Citeşte şi: Marcel Vela reacţionează în cazul vloggerului Colo. „Doresc să trag un mare semnal de alarmă părinţilor”

De asemenea, ministrul a spus ce trebuie să facă persoanele amenințate și umilite în mediul online pentru a evita astfel de pericole. 

„Trebuie să aibă încredere în poliție, suntem alături de orice persoan care poate fi în asemenea situații în care este umilită. Oricând, femeile care se simt jignite și umilite, în primul rând trebuie să apeleze la noi. Vom fi alături de fiecare persoană, de fiecare victimă a unor indivizi certați cu legea”, a spus Marcel Vela.