Elevul care a ucis recent două persoane la Moscova dorea să vadă cum reacţionează lumea

Elevul rus care a ucis recent două persoane şi a sechestrat 24 de colegi în propria şcoală s-a dus înarmat la ore pentru a vedea cum reacţionau oamenii la acţiunile sale, relatează EFE, care preia un interviu publicat luni de ziarul rus Izvestia, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
10 feb. 2014, 14:36
Elevul care a ucis recent două persoane la Moscova dorea să vadă cum reacţionează lumea

Nu doream să ucid pe nimeni, doream să mor. Eram curios să ştiu ce este după aceea. Ce este după moarte. Voiam să ştiu şi cum reacţionează lumea la ceea ce fac. Am venit să mă ucid”, a declarat Serghei Gordeev, din închisoare, pentru ziarul rus.

Elevul în vârstă de 15 ani a dat asigurări că nu intenţiona să-l ucidă pe profesorul de geografie. „Nu aveam probleme cu Andrei Nikolaevici (Kirilov, profesorul asasinat). Din contră, aveam o bună relaţie cu el. Când s-a îndreptat spre mine am tras în el, nici nu ştiu de ce, poate pentru ca nimeni să nu creadă că nu eram în stare să trag”, a afirmat tânărul.

Gordeev şi-a manifestat părerea de rău faţă de uciderea a două persoane (profesorul şi un poliţist), însă a refuzat să răspundă la întrebări referitoare la părinţii săi şi la armele pe care le luase cu el la şcoală.

Elevul a tras cel puţin 11 focuri de armă şi a ţinut sechestrate 24 de persoane la 3 februarie, într-o clasă a şcolii sale din Moscova, înainte de a se preda