Eliberat condiţionat după 68 de ani după gratii. Care a fost reacţia bărbatului

Un bărbat din Statele Unite a fost eliberat condiţionat după 68 de ani de închisoare. Acesta fusese condamnat pe viaţă la vârsta de 15 ani pentru crimă, furt şi mai multe atacuri.

19 feb. 2021, 09:39
Eliberat condiţionat după 68 de ani după gratii. Care a fost reacţia bărbatului
Eliberat condiţionat după 68 de ani după gratii. Care a fost reacţia bărbatului

Eliberat condiţionat după 68 de ani după gratii. Joe Ligon are acum 83 de ani şi este deţinutul care a ispăşit cea mai mare pedeapsă juvenilă din Statele Unite.

Eliberat condiţionat după 68 de ani după gratii

Joe Ligon a fost condamnat la închisoare pe viaţă când avea doar 15 ani. După ce a stat aproape şapte decenii după gratii, contactul cu lumea exterioară a fost unul şocant pentru bărbatul care acum are 83 de ani. Mai mult, acesta refuzase să fie eliberat în urmă cu patru ani.

Citeşte şi Ioan Niculae, condamnat la 5 ANI de închisoare în „Dosarul Interagro”

Joe Ligon şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii într-o închisoare din Pennsylvania. Acesta spune că adaptarea este foarte grea, pentru că nimic nu mai e cum era în urmă cu șapte decenii.

Joe a fost închis în 1953 pentru crimă, o serie de jafuri și atacuri. A recunoscut că a luat parte la acțiuni, împreună cu alți patru băieți, toți adolescenți, dar a pledat nevinovat la acuzația de crimă. Două persoane au murit și șase au fost rănite, în urma atacurilor pe care le-au dat, potrivit Digi24. 

După ce a stat închis 68 de ani, Joe a pășit într-o lume aproape nouă. Mulți dintre cei pe care îi știa nu mai sunt în viață şi este uimit de clădirile înalte de sticlă și de cât de mult s-a schimbat orașul Philadelphia față de cum îl știa el în 1953.

Joe este ajutat să se reintegreze în societate de o organizaţie.

Citeşte şi Bebino a fost răzbunat: interlopul a fost înjunghiat în închisoare!

Daniela Tarău, victimă a abuzurilor din Justiție. Cum a despăgubit-o statul român după ce a făcut ani de închisoare fiind nevinovată

Daniela Tarău a fost condamnată la închisoare, cu toate că nu era vinovată. Ulterior, după ani de zile în care a trăit în teroare, i s-a făcut dreptate prin Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

„Lucrurile sunt simple. Am fost victima sistemului de justiție. Mi-aș fi dorit ca atunci când mă luptam cu acest sistem să existe o secție care să analizeze situația. Mi se pare firesc ca această secție să existe. Fac parte dintr-o categorie din ce în ce mai largă care se numește rol judiciar. Au trecut anii, dar încă nu sunt suficient de detașată. Am fost victima sistemului. Am stat în pușcărie nevinovată timp de doi ani. Apoi am câștigat la CEDO, procesul s-a rejudecat și am fost achitată”, a declarat Daniela Tarău.

După ani de zile în care a așteptat să i se facă dreptate, statul omân i-a plătit daune de 100 de mii de euro.