Elicopter cu pelerini, prăbuşit în munţi. Toţi cei şapte oameni de la bord au murit

Un elicopter care transporta pelerini la Kedarnath, în regiunea indiană Himalaya, s-a prăbușit marţi, toți cei șapte pasageri pierzându-şi viaţa, a declarat șeful poliției.

18 oct. 2022, 12:06
Elicopter cu pelerini, prăbuşit în munţi. Toţi cei şapte oameni de la bord au murit

Doi piloți și patru pelerini au fost uciși în accidentul din statul nordic Uttarakhand, a declarat șeful poliției Ashok Kumar. El a adăugat că o echipă de salvatori a fost trimisă la locul accidentului.

Elicopterul s-a prăbuşit cu doi km înainte de sosirea la destinaţie, Templul Kedarnath, un important loc de pelerinaj care se închide în fiecare iarnă. Din cauza condițiilor meteorologice extreme, templul este deschis publicului larg doar în perioada aprilie – noiembrie.

Templul nu este accesibil direct cu maşina, iar cei 22 km care trebuie urcaţi de la Gaurikund pot fi parcurşi fie cu piciorul, fie apelând la serviciile de ponei, catâri și manchan sunt disponibile pentru a ajunge la templu.

Citeşte şi Stenogramele discuţiei pilotului elicopterului PUMA prăbuşit la Cogealac cu turnul de control. Echipajul plecase să caute un MIG prăbuşit în zonă

Se pare că accidentul de marţi s-a produs din cauza vremii nefavorabile și a ceții dese. Elicopterul zbura de la Guptkashi la Kedanarnath şi aparținea companiei private Aryan Heli.

Ravi Shankar, directorul executiv al Autorității de Dezvoltare a Aviației Civile din Uttarakhand (UCADA), a declarat că printre morți se numără pilotul din Mumbai, dar şi trei pelerini din Gujarat, câte unul din Karnataka, Tamil Nadu și Jharkhand. Ei au fost identificați ca Kriti Broad (55), Poorva Ramanuj (68), Urvi (69), Sujatha (75), Premkumar V (62), Kala Ramesh (73) și pilotul Anil Kumar.

Citeşte şi Călugări răniţi grav în accident, lângă Călimăneşti, unul a fost luat cu elicopterul SMURD. Ei se îndreptau spre Mănăstirea Stânişoara