Elicopter militar, prăbuşit în munţi. Toţi cei cinci soldaţi de la bord şi-au pierdut viaţa

Cinci militari indieni au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în apropierea frontierei disputate între China şi India, a anunţat sâmbătă Ministerul indian al Apărării.

22 oct. 2022, 10:36
Elicopter militar, prăbuşit în munţi. Toţi cei cinci soldaţi de la bord şi-au pierdut viaţa

Accidentul elicopterului cu soldaţi a avut loc la sud de Tuting, un oraş izolat aproape de linia care separă China de statul indian Arunachal Pradesh (nord-est), pe care care Beijingul îl revendică.

Controlorii aerieni au primit un semnal SOS înainte de prăbuşire, ceea ce sugerează o deficienţă tehnică sau mecanică, a explicat ministerul într-un comunicat.

Patru cadavre au fost găsite, iar salvatorii încearcă să găsească şi trupul celui de al cincilea ocupant al elicopterului, a adăugat sursa citată.

Accidentul s-a produs la mai multe săptămâni după ce un pilot al armatei indiene a murit în timpul unui zbor de rutină cu elicopterul la Tawang, în aceeaşi regiune din India, scrie presa locală.

Citeşte şi Elicopter cu pelerini, prăbuşit în munţi. Toţi cei şapte oameni de la bord au murit

Tensiunile au fost vii între India şi China după o confruntare sângeroasă în iunie 2020, la frontiera Tibetului şi a regiunii indiene Ladakh, care s-a soldat cu cel puţin 20 de morţi printre soldaţii indieni şi patru în rândul celor chinezi.

După acest acroşaj soldat cu morţi, armatele indiană şi chineză au trimis mii de soldaţi drept întăriri de-a lungul acestei frontiere contestate în Himalaya, înainte de a începe să-i retragă luna trecută.

Aceste ciocniri au fost cele mai grave care au opus cele două puteri nucleare de la războiul-fulger din 1962.

Citeşte şi Război în Ucraina. Momentul în care un elicopter rusesc de atac este doborât de forţele speciale ucrainene VIDEO